Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Utskällda kungligheten visar sig nära Elizabeths kista – tittarna upprörda: "Äckligt"

20 sep, 2022, 05:00 
AvIbraheem Alsalman

Det här såg man inte komma!

Annons
Britterna har köat i timmar: ”Hon betydde extremt mycket för landet”Brand logo
Britterna har köat i timmar: ”Hon betydde extremt mycket för landet”

Spaniens förre detta kung Juan Carlos, 84, tvingades fly landet efter att skandalen med älskarinnan Corinna zu Sayn-Wittgenstein, 58, uppdagades.

Numera uppges han leva i exil i Abu Dhabi men händelsen med Corinnan är fortfarande aktuell. Mellan 2004 och 2009 var Corinna den dåvarande kungens hemliga älskarinna, vilket hon berättade i en BBC intervju 2020. Bortsett från det så ska Juan Carlos försökt kräva Corinna på en stor summa pengar.

Pengarna är kopplade till den megaskandal som till slut tvingade Juan Carlos att lämna sitt hemland. Misstanken från början handlade om att kungen ska ha tagit emot motsvarande 669 miljoner kronor av det saudiska kungahuset utan att betala skatt. Pengarna ska ha förts över till ett konto i Genéve och sedan till Corinnas konto.

Annons

Kung Juan Carlos på plats – tv-tittarna rejält upprörda

Med det sagt var det många som uttryckte en frustration och kritik ifall Juan Carlos skulle närvara vid drottning Elizabeths begravning under måndagen.

Och in i det sista var det oklart om han skulle vara på plats.

Men när den officiella ceremonin började vid 12.00 på måndagen var kung Juan Carlos på plats i Westminster Abbey. Det är samma kyrka som hon gifte sig på med hennes stora kärlek prins Philip för 75 år sedan.

Juan Carlos satt bakom svenska kungaparet och precis intill Norges kung Harald. Han såg märkbart tagen ut, speciellt med tanke på det korta avståndet till Elizabeths kista. Bredvid honom satt frun Sofia.

Enligt Daily Mail ska de spanska myndigheterna ha gett råd för Juan Carlos att inte närvara på grund hoten och säkerhetsläget.

Men han är alltså på plats – något som irriterade tv-tittarna rejält. Många menade att han inte borde ha varit där till följd av skandalerna som avlöst varandra.

Annons

"Äckligt beteende", skriver en tittare och menar att han borde ha lyssnat på de spanska myndigheterna.

Annons