Väcker reaktioner: Filmen på prins Daniel – efter covidbeskedet

Prins Daniel sjuk i covid-19

Coronasmittad – och kort tid senare sjuk i covid-19. Nya bilden på prins Daniel skakar om.

En nytt videoklipp med prins Daniel dök i dag upp på hovets officiella hemsida. En kämpainsats av prinsen som ligger sjuk i covid-19 hemma på Haga?

Nej, fullt så illa är det inte. Det hade dessutom inte varit praktiskt möjligt, eftersom Daniel befinner sig i en mycket strikt karantän.

LÄS MER: Fem dygn med covid: Hovets nya besked om Victorias och Daniels hälsa

Prins Daniel Covid-19 Haga slott Biblioteket

Prins Daniel på en stillbild, tagen av hovets fotograf kort tid innan han blev sjuk.

Hovets informationschef Margareta Thorgren förklarar att denna videofilm är inspelad i förra veckan, dagarna innan prins Daniel i torsdags tog ett PCR-test och fick sina misstankar bekräftade: Det var positivt. Han var – precis som kronprinsessan Victoria – smittad av coronaviruset.

Så när filmen spelades in var Daniel smittad, men ännu inte sjuk.

Och hans tal var ju viktigt och planerat att hållas vid invigningen av detta års digitala Arbetsterapiforum, som är en mötesplats för hundratals arbetsterapeuter från hela Sverige. Så därför ser vi honom nu, dagarna innan coronaviruset fällde honom.

Både han och kronprinsessan är dock på bättringsvägen hälsar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Se filmen med prins Daniel här:

Prins Daniel och riskgrupp för covid-19

Det har förekommit motsägelsefulla uppgifter kring prins Daniel och huruvida han tillhör riskgrupp eller inte. Så här säger hovets informationschef Margareta Thorgren:

– När det gäller prins Daniel och riskgrupp så är det prinsens läkare som uttalar sig gällande dessa frågor. Men enligt Njurförbundet som jag talat med är personer som genomgått en njurtransplantation i Fas 2 i vaccineringskön. Prins Daniel är inte vaccinerad än.

– Prins Daniel var vid mycket god hälsa och kondition innan han testades positivt för covid-19 och han är som sagt nu lindrigt sjuk. Övriga medicinska frågor om prinsen kommenterar inte hovet.

LÄS MER: Hovets besked om drottning Silvia – uppgifter om brutna armen

LÄS MER: Prinsessan Sofias oro inför barnets födelse

LÄS MER: Prins Daniel om sin miss: ”Det gör jag aldrig om!”

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, TT.