Valet som tyder på att drottning Margrethe trappar ner

drottning Margrethe

Vi förstår henne mer än väl, drottning Margrethe, som inte fyllt kalendern på samma sätt som tidigare år.

Tittar man efter i kalendern på det danska hovets hemsida ser man att drottning Margrethe inte har så många uppdrag inplanerade. I alla fall inte utanför slottet.

Hon kommer fortfarande att både hålla offentliga audienser och ta emot utländska besök, men den enda gång hon lämnar slottet denna månad är den 24 januari då hon ska inviga en konstutställning med verk av Niels Skovgaard på Fuglsang Kunstmuseum i Toreby.

kronprins Frederik kronprinsessan Mary

Det är väl inte allt för otroligt att drottning Margrethe, efter maken prins Henriks död för snart ett år sedan har trappat ner lite på arbetet. Hon låter istället kronprins Frederik ta över allt fler av uppdragen, ofta tillsammans med sin maka kronprinsessan Mary.

prinsessan Marie och prins Joachim

Även prins Joachim och prinsessan Marie har många uppdrag inplanerade i den kungliga kalendern, både på egen hand och tillsammans. Det märks tydligt att även Margrethes yngre son tar ett allt större ansvar.

Vi ser även att prinsessan Benedikte har arbetat denna månad. Det är säkert skönt för drottningen att bli lite avlastad, hon fyller trots allt 79 år i april. Då har man onekligen rätt att ta det lite lugnare.

Läs även:

Prins Joachims exhustru Alexandras hemliga kärlek: ”En agent;”

Detaljen i Margrethes nyårstal som fått danskarna att spekulera

Drottning Margrethes fina gest till de sörjande

Foto: TT