Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Valplycka för prinsessan Estelles brylling!

22 aug, 2019, 11:00 
Lycka är en varm valp! I alla fall om man frågar prinsessan Maries och prins Joachims minsting prinsessan Athena.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Danska kungafamiljen har fått tillökning! För in på den kungliga arenan tassar nu ulliga gulliga Cerise, och gissa om hon sprider galet mycket lycka hemma hos prins Joachim och prinsessan Marie i familjens nya hem i Paris. Titta bara på den här fina bilden som danska hovet har lagt ut på Instagram (och som vanligt kan du ser fler bilder om du klickar på den lilla vita bilden till höger):

Prinsessan Marie har själv hållit i kameran och lillmatte prinsessan Athena (som är brylling till prinsessan Estelle) har sin valp i ett stadigt grepp. Hon skiner som en liten sol där hon står och borrar in fingrarna i den lockiga pälsen.

Danska hovet berättar också att lilla Cerise är av rasen bichon frisé, precis som sin föregångare, och att hon har en dansk stamtavla. Cerise kom till familjen nu under sommaren och hon efterträder gammelhunden Apple som numera skuttar runt i hundhimlen.

Prinsessan Maries och prins Joachims nya hundvalp Cerise.
En glimt av nya valpen, och av den nya våningen i Paris.

Danska kungafamiljen döper hundarna efter frukt

Dessutom visar det sig att prinsessan Marie och prins Joachim har en alldeles speciell namntradition när det gäller familjens hundar. Alla är döpta efter frukter: Apple (äpple på engelska) och nu Cerise (körsbär på franska)… ja ni förstår.

Prinsessan Maries gammelhund Apple var också en bichon frisé.
Gammelhunden Apple, också en bichon frisé.

Sorgen var förstås stor när Apple dog i maj, prinsessan Marie hade haft henne i mer än 13 år, och hon fanns med i bilden redan när Marie och Joachim träffades år 2006. Prinsessan Athena, 7, och prins Henrik junior, 10, hade haft Apple i sina liv ända sedan de var nyfödda.

Prinsessan Marie och prinsessan Athena med hunden Apple.
Här är det Apple som sitter på trappan.

Fakta om hundrasen Bichon frisé

Det är en fluffig liten valp som har gjort sitt stolta inträde i den danska kungafamiljen. Men hur är bichon frisé till sättet? Så här skriver Kennelklubben på sin hemsida: ”Bichon frisé är positiv och glad och gillar att vara med på det mesta. Det härliga temperamentet är ett av rasens signum. Rasen är en utpräglad sällskapshund, glad och lättlärd och angelägen om att vara sin ägare till lags.

Den kräver måttligt med motion, men tackar inte heller nej till skojig aktivering, som till exempel agility eller flyball. En bichon frisé passar bra till en oerfaren hundägare. Rasen passar även bra med barn.”

Foto: Prinsessan Marie och Kongehuset.dk, TT.

Annons