Vändningen för Ewa Westling – efter otäcka beskedet

Olle Westling och Ewa Westling

Det har varit en orolig tid för prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling. Nu börjar vändningen äntligen komma.
Slå på ljud

Ewa och Olle Westling bor som bekant i sin älskade faluröda villa på Smältvägen i Ockelbo. Här växte prins Daniel upp och här har föräldrarna stannat.

Villan har blivit en trygg punkt även för kronprinsessfamiljen. Här kan Victoria och Daniel koppla bort de kungliga plikterna och bara vara. Så brukade i alla fall vara fallet.

Ja, i och med coronapandemin har resorna till Ockelbo blivit färre. Tätorten, som ligger i Gävleborgs län, har även drabbats hårt av viruset.

Nu börjar dock vändningen äntligen komma, även för mamma Ewa och pappa Olle.

Oroliga situationen kring Ewa Westling

Den 9 januari kom det otäcka beskedet – Gävleborgs län hade fått sitt första fall av det muterade viruset från Storbritannien.

Tyvärr har viruset snabbt fått spridning. Den 11 februari meddelade Gävleborgs län att 99 fall av den nya smittan konstaterats på två veckor.

I allmänhet ökar andelen positiva svar i egenprovtagningen mot covid-19.

Samtidigt finns det ett ljus i allt mörker. Vaccineringen mot smittan har rullat igång. Snart kan även Ewa och Olle få sprutan.

LÄS MER: Sofias bild väcker ilska – nu får hon en varning

Vändningen – snart kan Ewa och Olle Westling vaccineras

Gävleborg har precis inlett fas två av vaccineringen, dock i liten skala. Det här innebär att den allra äldsta gruppen, som fyllt 80 år, nu kan boka tid för vaccineringen.

Sedan tidigare kan personer med hemtjänst, hemsjukvård och deras hushållsmedlemmar vaccineras, samt personal i kommunal bård och äldreomsorg.

Ewa och Olle är ännu inte 80 år fyllda. De ingår dock i fas två då de är 70-plus. Snart kan alltså även prins Daniel föräldrar få den efterfrågade sprutan.

Foto: TT

LÄS MER: Ari Behns sista tid i livet – dygnen som förändrade allt

LÄS MER: Stjärnorna på slottet-deltagarna och deras tragiska livsöden

LÄS MER: Carl Philip går emot kungen i känsliga frågan