Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vännens varning till prins Daniel – måste se upp: "Han som kommer..."

13 nov, 2023, 20:28 

Prins Daniel har varnats. Det finns en sak han måste akta sig för.

Annons

Det var 2010 som kronprinsessan Victoria och prins Daniel sa "ja" till varandra i ett bröllop som sågs av miljontals. Ett bevis på evig kärlek – och en dag som skulle förändra Daniels liv för gott.

Nu skulle han ju bli prins. En värld som var helt främmande för den Ockelbo-bördige gymägaren. Men han fick hjälp på traven – och en varning.

Madeleine nobbar Nobel – i Sverige • Sprickan total: Harry inte bjuden till Charles fest • Chris nya miljonsmäll – 3 kungliga snackisar från vecka 45!Brand logo
Madeleine nobbar Nobel – i Sverige • Sprickan total: Harry inte bjuden till Charles fest • Chris nya miljonsmäll – 3 kungliga snackisar från vecka 45!

Hon coachade prinsessan Sofia innan äktenskapet med Carl Philip

Både prinsessan Sofia och prins Daniel har fått hjälp av mentorer för att navigera den kungliga världen och deras roller som prinsessa och prins.

En av de som hjälpte Sofia var affärskvinnan Barbro Ehnbom, redan när Sofia bara var prins Carl Philips flickvän. De träffades i New York, samtidigt som Barbro drev nätverket BBB, Barbros best and brightest.

Annons

Då tog hon Sofia under sina vingar:

– Jag upptäckte tidigt att Sofia är en tjej som definitivt lever upp till BBB:s kriterier, hon är begåvad, driven – en bra person och en god människa. Hon är oerhört trevlig och duktig och brinner för att hjälpa sjuka barn i Afrika, sa Barbro Ehnbom 2010 till Svensk Damtidning.

– Sofia har fått en helt felaktig presentation för svenska folket. Man har uppmärksammat vissa saker hon gjorde i tonåren.

Efter detta blev de nära vänner, och Barbro var givetvis bjuden på prinsparets bröllop.

Barbro Ehnbom
Barbro i flott blått på Sofia och Carl Philips bröllop.

Skarpa rådet till prins Daniel – när han skulle bli prins

Även prins Daniel har fått hjälp från utomstående proffs. Hans mentor var entreprenören och politikern Anders Sundström. När han blev prins önskade han nämligen att få hjälp av en rådgivare, och då klev Anders in, berättar han för Expressen.

Annons

Ett av de viktiga råd han gav Daniel som nybliven prins var också något av en varning: han måste se upp att inte bara umgås med så kallade "hot shots".

– Jag har väl gett honom det råd jag ger alla som hamnar i någon form av maktposition: Nämligen att inte bara umgås ”där uppe”, utan med människor från de breda lagren. Han som kommer från Ockelbo har en fantastisk möjlighet att verkligen behålla distans till alla som svansar runt kungahuset, säger Anders Sundström till Expressen.

– Han kan alltid gå tillbaks till Ockelbo och hitta människor som lever i verkligheten. Och det tycker jag han gjort. Både han och kronprinsessan har en ganska stark anknytning till Ockelbo.

Han berättar att de fortsatt hålla kontakten, och idag är han en mentor i prins Daniels fellowship. Prins Daniel är hedersordförande i projektet, som har som syfte att få fler unga att våga ta klivet och välja entreprenörskap, och att främja en mer tillåtande attityd när det kommet till risk och misslyckande.

Anders Sundström
Anders och prinsen har hållit kontakten.

Foto: TT

Annons