Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vännerna berättar sanningen om prinsessan Madeleine

21 nov, 2020, 07:00 
Prinsessan Madeleine har hållit det för sig själv. Men hennes vänner kan berätta sanningen.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?

Prinsessan Madeleine är kanske den allra mest ifrågasatta medlemmen av den svenska kungafamiljen. Hon är den stora outsidern bland kungabarnen – syskonet som alltid gått sin egen väg.

För detta har hon behövt betala ett pris. Redan i tonåren blev hon stämplad som en "partyprinsessa" på grund av sin förkärlek för sena kvällar på Stureplan.

Samtidigt talar vi om någon som har en fil. kand i konstvetenskap, etnologi och historia. Som arbetar som oavlönad projektledare på World Childhood Foundation.

Prinsessan Madeleine – vännerna berättar sanningen

Prinsessan Madeleine.
Prinsessan Madeleine har det inte lätt.

Svenska Dagbladet gjorde en artikel där man pratade med flera av Madeleines nära vänner. De dyker upp som anonyma röster i reportaget – men alla har goda saker att säga om Madeleine.

Annons

– Madeleine är ingen person som seglar ovanpå. Hon är vänlig och vettig och inte alls reserverad som kungligheter kan vara. Men hon är lite blyg, obekväm i strålkastarljuset, säger en av vännerna.

En annan av vännerna menar att mediebilden av Madeleine som divig och stökig är fullständigt felaktig.

– Inget kan vara mer orättvist och hon har inte varit glad över att bli beskriven så ensidigt. Nu är hon vuxen sedan länge och det hon gör går hon in för minutiöst, säger vännen.

Barbro Hultman, som arbetat som hovreporter och varit anställd vid Hovet som personaltidningsredaktör, kan Madeleine som få andra.

"Folk måste förstå det"

Barbro beskriver hur hon kan bli arg över hur folk i allmänhet upplever Madeleine. Prinsessan är missförstådd, menar hon.

– Hon är en jättebra person. Folk måste förstå det. Hon är oerhört empatisk och en fantastisk barnmänniska. Hon är undervärderad. Hon gör ett otroligt jobb med Childhood, och har en massa idéer, har Barbro sagt till Svensk Damtidning.

– Hon vill vara mamma och sköter det bra. Det gör hon fruktansvärt bra, hon är en otrolig mamma. Hon får alldeles för lite sympati i Sverige.

Annons