Varningen till drottning Elizabeth – krisen går inte att undvika

Varningen till drottning Elizabeth – krisen går inte att undvika

Om Elizabeth tror att stormen har lagt sig för gott tror hon fel, menar experten.
Brittiske hovexperten om Meghan och Harrys beslut: "Oansvarigt"
Slå på ljud

Året 2020 kommer antagligen inte gå till historien som ett av de bättre i det brittiska kungahuset, som skakades både av det plötsliga beskedet att prins Harry och Meghan Markle lämnade sina kungliga uppdrag utan också drogs med skandalen kring prins Andrew och hans vänskapliga band till den utskällde miljardären Jeffrey Epstein.

Det hela började redan hösten 2019, men i januari förra året kom det rapporter om att prins Andrew hade undvikit FBI, något som skapade ytterligare negativ publicitet för drottning Elizabeth och hennes högt skattade son.

prins andrew

Prins Andrew har varit ute i kylan sedan hösten 2019, och experter ser ingen ände på situationen.

TT

Befriad från sina kungliga uppdrag och med ett förtroende på bottennivå kunde han inte ens uppträda offentligt ens på sin dotter Beatrices bröllop, utan smögs in bakvägen och fick stå över fotograferingen av de officiella porträtt som delades med allmänheten under ceremonin.

LÄS MER: Katastrofintervjun som fick prins Andrew på fall

De sista månaderna av året var det däremot ganska tyst, en situation som hela brittiska hovet med första sannolikhet föredrar framför den med hela allmänhetens blick riktad rakt mot en.

Experten om prins Andrew: ”En besvikelse”

Men nu kan det vara slut på status quo. Det menar Caroline Hallemann, senior redaktör på Town & Country Magazine i Storbritannien, när hon gästade ett avsnitt av kungliga podcasten Royally Obsessed.

Hallemann menar att den kommande rättegången mot Ghislaine Maxwell, brittisk societetsdam och anklagad för att vara medbrottsling till Jeffrey Epsteins många brott, återigen kommer rikta strålkastarna mot kungafamiljen, och inte på ett positivt sätt.

– Jag tror att det kommer fortsätta vara ett oundvikligt ämne för kungafamiljen och det kommer fortsätta bubbla upp. Hans intervju med BBC var för ett år sedan och jag tror att han trodde att han skulle kunna bli aktiv kunglighet igen. Det har inte hänt så det är en riktig besvikelse för kungahuset, säger Hallemann i podcasten, enligt Express.

"I think that will continue to be an unavoidable topic for the royals and it will continue to bubble up.