Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Varningen till Margrethe – familjemedlemmen planerar hämnd: "Har inget att förlora"

08 nov, 2022, 13:30 

Nu höjer röster ett varningens finger.

Annons
SE FILMEN: Här duckar kungen reporterns känsliga frågaBrand logo
SE FILMEN: Här duckar kungen reporterns känsliga fråga

Över en natt gick det annars så stillsamma kungahuset i Danmark in i en riktigt stormig kris. Drottning Margrethe meddelade att hon väljer att frånta prins Joachims barn sina kungliga titlar, något som vår kung också gjort.

Men då mottogs det betydligt bättre. Margrethes familj har inte varit sparsamma med kritiken, och nu varnar experter för att en av dem kan planera att hämnas.

"Har inget att förlora"

Prins Joachim har fyra barn som drabbas av drottningens beslut. Prinsarna Nikolai och Felix, som han fick tillsammans med ex-frun grevinnan Alexandra, och prinsessorna Athena och Henrik som prinsessan Marie är mamma till.

Prins Nikolai, prins Felix och grevinnan Alexandra
Grevinnan var ledsen å sina barns vägnar, men också för Athena och Henriks skull.

Från och med årsskiftet de glatt nöja sig med att kalla sig för greve och grevinna – ett beslut som fått samtliga familjemedlemmar att rasa.

Annons

En av de första att uttala sig var Nikolai och Felix mamma Alexandra, och hon höll inte tillbaka.

– Vi är alla förvirrade över beslutet. Vi är ledsna och i chock. Det här kommer som en blixt från klar himmel. Barnen känner sig utfrysta. De kan inte förstå varför deras identitet tas ifrån dem, sa hon bland annat till BT.

Detta uttalande menar kungahusexperten Lars Hovbakke Sørensen visar att grevinnan inte längre har något att förlora, förklarar han till danska Se och Hör...

Varningen till Margrethe

Ja, grevinnan har ju inga skyldigheter till drottningen längre i och med att hon och prins Joachim brutit sitt äktenskap. Och nu när vreden är stor efter vad Margrethe gjorde mot hennes barn, kan man enligt Hovbakke ana att en ännu större hämnd är i görningen.

– Det är inte otänkbart att hon går ut med en bok. Hon och Joachim hade en överenskommelse om att de inte skulle komma med en massa saker i pressen. Det fanns en överenskommelse om det, säger han till Se och Hör.

– Men det kan vara så att hon ser lite annorlunda på det nu och vill säga mer än hon annars hade velat göra. Det går inte att utesluta.

Experten menar också att Margrethe är högst medveten om vilket genomslag grevinnans uttalanden i pressen kan få, så man kan ju ana att det råder en viss oro på Amalienborg just nu...

Drottning Margrethe
Margrethe kanske går det brittiska kungahusets öde till möte, som ju också väntas avslöjas i en kommande bok...

Foto: TT

Annons