Varningen till Victoria efter beslutet med prins Oscar

kronprinsessan victoria prins oscar

Kronprinsessan Victoria gjorde tidigt ett val med prins Oscar, när han bara var några månader gammal. Nu börjar rykten spridas – som i förlängningen kan ifrågasätta det valet.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 4?
Slå på ljud

Victoria är otroligt praktiskt lagd och hon älskar att vara ute i naturen. Därför var det självklart för henne att använda en bärsele när barnen var bebisar och hon och Daniel längtade efter att gå ut i skogen. För några år sedan fick vi till exempel en kunglig hälsning från Tyresta nationalpark där man kunde se hur Victoria bar omkring Oscar i en bärsele från det svenska märket Babybjörn.

LÄS MER: Lämnade hovet och försvann – det gör de idag

Ett praktiskt och bekvämt sätt att bära sitt barn när marken inte riktigt lämpar sig för en stor vagn. Men nu har det plötsligt börjat blossa upp rykten kring det omtyckta varumärket Babybjörn.

kronprinsessan victoria på promenad med prins oscar år 2016

Victoria valde Babybjörn till prins Oscar – nu kritiseras bolaget.

Kronprinsessan Victoria använda bärsele till prins Oscar

En kvinna i USA har stämt företaget eftersom hon hävdar att bolagets bärsele orsakat hennes barn allvarliga höftproblem. Kvinnan kräver nu ett omfattande skadestånd.

– Babybjörn har mottagit en stämningsansökan i USA där det hävdas att användandet av Babybjörns Bärsele Original under 2012, ska ha orsakat höftdysplasi. Även andra företag i USA, som tillverkar bärselar, har mottagit liknande stämningsansökningar, säger Babybjörns kommunikationschef Annika Sander Löfmark i en kommentar till Dagens Nyheter.

Hon fortsätter:

– Vi anser att det helt saknas grund för denna stämning.

Den svenska uppfinningen med bärselar har spridit sig över hela världen. Babybjörn lanserades på 70-talet och finns i dag i 50 olika länder. Den modellen som nämns i stämningsansökan tillverkas inte i dag men Annika Sander Löfmark förklarar att det inte har någonting att göra med några brister kring produkten.

– Det har ingenting med det att göra, utan vi vidareutvecklar och förbättrar produkter hela tiden, så den har blivit ersatt av en annan produkt av samma konstruktion men med lite mer flexibilitet, säger hon i DN-intervjun.

LÄS MER: Vännens otroliga svek mot prinsessan Christina

LÄS MER: Ari Behns kamp sista dagarna i livet: "Det gör ont"

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek

Foto: TT