Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på Oscar i SVT skapar reaktioner utomlands: "Potentiell mardröm"

01 sep, 2023, 18:00 

Nu höjs ett varningen finger – till och med utanför landsgränserna.

Annons

Prins Daniel fyller 50 år i år, vilket gjort honom till något av en huvudperson denna vecka. Hans riktiga födelsedag kommer ju inte firas något särskilt, eftersom den råkar inträffa exakt samma dag som hans svärfar kungen blev kung, för 50 år sedan.

I och med födelsedagen gjorde Daniel en intervju med SVT:s Carina Bergfeldt, som uppmärksammats stort. Och en speciell detalj har tagit sig till utlandet.

Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”Brand logo
Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”

Prins Oscars härliga kupp i Daniels intervju

Det hela rör början av den över timmeslånga intervjun, när sonen prins Oscar plötsligt kuppar sig in i bild.

– Mysigt att du kom upp. Vi ska strax sätta igång här. Då känner sig pappa lite lugn när du kommer med härlig energi, sa en nöjd Daniel och berättade att Oscar varit på fotbollsläger.

Annons

Något som syntes på tröjan var märket på prins Oscars tröja. Ingenting att höja på ögonbrynen för i vanliga fall, men då programmet sändes på SVT finns det ändå möjliga problem med det hela.

Bilden på prins Oscar väcker uppmärksamhet utomlands

Svensk Damtidning rapporterade om att SVT riskeras att straffas, eftersom det går emot deras regelverk att visa upp logotyper och således göra reklam i sina kanaler.

Det har tidigare hänt att SVT har straffats för att visa upp logotyper på liknande vis, men de menar att detta är en annan situation.

– Prins Oscar gjorde bara ett mycket snabbt besök i Carina Bergfeldts intervju med prins Daniel och eftersom prinsen inte var något som återkom i intervjun valde redaktionen att inte blurra dessa loggor, säger SVT:s marknadsdesk till Svensk Dam.

Men detta har oavsett fått spridning i utlandet, och i norska Se och Hör väljer man att lyfta denna varning, och skriver att det hela kan "bli en potentiell mardröm för SVT".

Foto: TT/Kungliga hovstaterna

Annons