Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Veckans kungliga Europa – kärleksfeber!

24 maj, 2019, 13:00 
Prins Joachim och Marie
Det har fullkomligt regnat kungliga kyssar och kärleken har verkligen stått i fokus den senaste veckan. I Spanien har det firats bröllopsdag och det väntas bli nytt prinsess-bröllop i London inom kort.
Annons

Kunglig feber drog in över Madrid i veckan då Spaniens populära kungapar firade bröllopsdag. Det har gått 15 år sedan dåvarande kronprins Felipe gifte sig med tv-reportern Letizia Ortiz. Många mindes tillbaka på den dagen då en miljon människor gick ut på Madrids gator för att försöka få en glimt av kortegen. Kungligheter från hela Europas hörn fanns bland gästerna i Almudenakatedralen, bland dem den svenska kungafamiljen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprins Felipe
Kronprins Felipe med sin Letizia Ortiz.

Snart är det dags igen för ett kungligt bröllop i Storbritannien. I ö-kungariket har verkligen kyrkklockorna fått jobba! Vi har sett den ena vackra bruden efter den andra passera under det senaste året. I maj 2018 kysstes prins Harry och Meghan i kortegen efter det sagolika bröllopet i Windsor Castle. Sedan var det prinsessan Eugenies tur att säga “ja” i samma St George´s kapell som Meghan.

Annons

Snart bröllop för prinsessan Theodora

Och nyligen såg vi Lady Gabriella vigas på samma plats. Så romantiskt! Så vem står på tur? Jo, det är prinsessan Theodora av Grekland och Danmark som vill knyta hymens band med sin advokat Matthew Kumar. I november förra året förlovade paret sig och det finns så mycket kärlek mellan henne och fästmannen. I veckan firade de hans födelsedag i London, där de också är bosatta.

Hos Theodoras äldste bror har det varit födelsedagskalas under veckan som gått. Kronprins Pavlos fyllde 52 år den 20 maj och det firades med ballonger och gratulationer. Hustrun Marie Chantal och alla fem barnen hurrade och vovvarna stämde upp i unison yl-kör!

Annons

Kärleksfullt har det också varit hos danska släktingarna. Prins Joachim och prinsessan Marie hade en familjedag på Soap Box Derby, där det bjöds på lådbilsrally och innerliga kyssar!

Prins Joachim
Pappa Joachim körde så det rykte med de två barnen prins Henrik och prinsessan Athena.
Puss! Marie och Joachim
Annons

Orkar ni se mer kunglig kärlek? Veckan har varit kokhet. På golfbanan sågs Zara Phillips och Mike Tindall krama om varandra och de pussades öppet. Äktenskapet är omvittnat lyckligt trots tider av svårigheter. Två tragiska missfall fick paret att se mörkret, men tvåbarnsföräldrarna har sett till att alltid finnas där för varandra och nu är de till freds med livet.

Mike-Tindall

Drottning Elizabeths barnbarn Zara Phillips Tindall drabbades av ytterligare en sorg efter missfallen. Hennes älskade häst Toytown har avlidit. Zara är som bekant en mycket duktig tävlingsryttare med ett flertal stora medaljer i bagaget. Det var maken Mike Tindall som själv berättade om den plötsliga dödsfallet på Twitter. Med allt de har i bagaget är det därför så härligt att se hur glada de är i dag!

Annons
Claire

I Belgien var det både matglädje och kärlekskramar! Prins Laurent gillar sin familj, vilket vi tydligt kan se på bilden ovan. Nästa vecka är vi tillbaka med ett nytt kungligt svep från Kungliga Europa! Trevlig helg!

 

Foto TT

Annons