Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Verkliga anledningen bakom prinsessan Madeleines brutna förlovning

16 dec, 2019, 15:39 
AvRed Aktionen
Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström
För snart 10 år sedan bröt prinsessan Madeleine sin förlovning med Jonas Bergström. Nu avslöjas den verkliga anledningen till uppbrottet i den nya kungliga podcasten Svensk Dam Doku.
Annons
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’NeillBrand logo
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill

I april 2020 har det gått exakt tio år sedan prinsessan Madeleine och Jonas Bergström bröt sin relation – efter inte ens ett år som förlovade. Uppbrottet kom att skaka om det svenska kungahuset rejält – och förändra det i grunden.

Pressmeddelandet om att Madeleine och Jonas bryter förlovningen
Hovets pressmeddelande som bekräftade att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström brutit sin förlovning.

Samtidigt som pressmeddelandet om den kraschade relationen lades ut på det svenska hovets sajt reste prinsessan Madeleine till New York. Hon befann sig i luften, långt från Sverige, då nyheten om den brutna förlovningen kablades ut över världen.

Annons
Madeleine och Jonas på dejt
Prinsessan Madeleine och Jonas på dejt på restaurang Tarantino, 2002.

I en ny dokumentärpodcast, Svensk Dam Doku, berättar man nu om den verkliga anledningen bakom prinsessans och Jonas Bergströms uppbrott.

Berättade om otroheten i norska Se og Hør

Det är ju redan känt att uppbrottet föregicks av en otrohet. Norska Tora Uppstrøm Berg, då 21 år gammal, berättade öppet sin historia i norska tidningen Se og Hør. För tidningen avslöjade hon att hon tillbringat en natt tillsammans med Jonas på Tott Hotell i Åre. I den norska tidningen sa Tora att Jonas presenterade sig som ”Jacob Bernström”.

Annons
Madeleine och Jonas vid sin förlovning
Madeleine och Jonas vid eklateringen av förlovningen i augusti 2010.

– Madeleine förtjänar något bättre, sa norskan till Se og Hør.

Uppgifterna om Jonas otrohet publicerades i medierna under april 2010. Men Madeleine kände till otroheten långt tidigare. Det berättar man nu i Svensk Dam Doku.

Redan under 2009 ska Jonas ha berättat för Madeleine att han blivit uppringd av en norsk journalist som berättat att denne visste allt om Jonas snedsteg i Åre. Han nekade dock till anklagelserna. Efter detta ska Jonas och Madeleines relation snabbt ha blivit sämre. Paret visade sig ute, officiellt, för sista gången den 11 december 2009, på kungens middag för Nobelpristagarna.

Annons
Madeleine Jonas Nobel 2009
Sista officiella bilden på prinsessan Madeleine och Jonas Bergström. December 2009.

I Svensk Dam Doku berättar man att det var först då Tora Uppstrøm Berg berättade för hela världen om otroheten som Madeleine bestämde sig för att slutligen bryta upp. Detta trots att hon redan visste om otroheten.

– Det här är spiken i kistan för Madeleine. Det är en sak att hon vet att hon blivit bedragen. Men att hela Sverige också vet. Det är bara för mycket. Hon måste agera, säger Svensk Dam Dokus programledare Johanna Lejon i podcasten.

Prinsessan Madeleine
Madeleine lämnar Sverige för New York, strax innan pressmeddelandet om uppbrottet nått världens medier.

Här kan du lyssna på hela avsnittet av Svensk Dam Doku:

Annons
Svensk Dam Doku
Svensk Dam Doku har premiär den 17 december. Men redan den 16 december kan du lyssna på smygpremiären.

Foto: TT

Annons