Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar! De är bjudna på Silvias 75-årsfest

12 dec, 2018, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
drottning silvia fest
Efter Nobelfesten räknar vi nu ner till drottningens 75-årsfest på Oscarsteatern. Vi vet mer om den exklusiva gästlistan!
Annons

Drottningens 75-årsdag står för dörren och jubilaren kan sannerligen vänta sig någonting utöver det vanliga. Silvia fyller ju inte förrän den 23 december men redan fem dagar innan drar firandet igång med ett födelsedagsseminerium på Oscarsteatern i Stockholm. Och det blir ingen smygstart direkt. Tvärtom! Hovet har valt att hylla Silvia genom att uppmärksamma hennes drottning-gärning i sällskap av speciellt inbjudna gäster. Och Svensk Damtidning kan avslöja mer om den exklusiva gästlistan.

Alla medarbetare

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar nämligen att alla medarbetare vid hovet har fått en inbjudan till kalaset. Någonting som sällan sker vid den här typen av kungliga evenemang. Men drottningen är ju expert på att få människor att känna sig sedda och kanske är det här ett sätt för henne att visa hovpersonalen sin uppskattning. Dessutom kommer flera av kungaparets vänner och släktingar att finnas på plats. Prinsessan Birgitta missar tyvärr sin svägerskas kalas.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Tyvärr kan jag inte komma till Stockholm. Jag fick inbjudan så sent och det är så nära in på jul och då ska jag til München och fira med barnen, berättar hon över telefon.

Att valet föll på just Oscarsteatern är ingen slump. Den ägs av goda vännen Vicky von der Lancken och är en av Silvias favoritscener. För några år sedan var hon och kungen till exempel där för att se Magnus Härenstams avslutningsshow ”Morsning & goodbye”. Och firandet är inte slut efter den 18:e. Nej, dagen efter kommer myndigheter och organisationer få möjligt att uppvakta drottningen vid en högtidlig mottagning på slottet och på själva födelsedagen bjuder kungaparets säkert in familjen till sin traditionsenliga födelsedagsmiddag på Drottningholm. Visst kommer barnen att finnas med vid Oscarsteatern men sedan vill de nog få chansen att gratta mamma Silvia i lugn och ro.

Läs mer

Foto: IBL

Annons