Vi avslöjar! De är bjudna på Silvias 75-årsfest

drottning silvia fest
NU GRATIS

Efter Nobelfesten räknar vi nu ner till drottningens 75-årsfest på Oscarsteatern. Vi vet mer om den exklusiva gästlistan!

Drottningens 75-årsdag står för dörren och jubilaren kan sannerligen vänta sig någonting utöver det vanliga. Silvia fyller ju inte förrän den 23 december men redan fem dagar innan drar firandet igång med ett födelsedagsseminerium på Oscarsteatern i Stockholm. Och det blir ingen smygstart direkt. Tvärtom! Hovet har valt att hylla Silvia genom att uppmärksamma hennes drottning-gärning i sällskap av speciellt inbjudna gäster. Och Svensk Damtidning kan avslöja mer om den exklusiva gästlistan.

Alla medarbetare

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar nämligen att alla medarbetare vid hovet har fått en inbjudan till kalaset. Någonting som sällan sker vid den här typen av kungliga evenemang. Men drottningen är ju expert på att få människor att känna sig sedda och kanske är det här ett sätt för henne att visa hovpersonalen sin uppskattning. Dessutom kommer flera av kungaparets vänner och släktingar att finnas på plats. Prinsessan Birgitta missar tyvärr sin svägerskas kalas.

– Tyvärr kan jag inte komma till Stockholm. Jag fick inbjudan så sent och det är så nära in på jul och då ska jag til München och fira med barnen, berättar hon över telefon.

Att valet föll på just Oscarsteatern är ingen slump. Den ägs av goda vännen Vicky von der Lancken och är en av Silvias favoritscener. För några år sedan var hon och kungen till exempel där för att se Magnus Härenstams avslutningsshow ”Morsning & goodbye”. Och firandet är inte slut efter den 18:e. Nej, dagen efter kommer myndigheter och organisationer få möjligt att uppvakta drottningen vid en högtidlig mottagning på slottet och på själva födelsedagen bjuder kungaparets säkert in familjen till sin traditionsenliga födelsedagsmiddag på Drottningholm. Visst kommer barnen att finnas med vid Oscarsteatern men sedan vill de nog få chansen att gratta mamma Silvia i lugn och ro.

Läs mer

Samtidigt i Florida – det här gör Madeleine

Silvias alla Nobelklänningar – från 1976-2017

Hemligheten bakom Silvias Nobel-juveler

Foto: IBL