Hemligheten bakom Silvias Nobel-juveler

Hemligheten bakom Silvias Nobel-juveler
Ett skärp – runt halsen? Ja, det är precis vad du ser på drottning Silvia här!
Annons

Briljanthalsbandet med 16 jättesmaragder som fulländade dekolletaget på drottning Silvias gröna spetsklänning från München-designern Georg et Arend satt en gång runt midjan på den första Bernadotte-drottningen Désirée. Och då passade det ju extra bra att drottning Silvia bar hennes juveler på årets Nobelfest, nu när ätten Bernadotte firar 200 år på Sveriges tron.

Fast det ser ju inte precis så stort ut det där skärpet, så antingen var drottning Désirée en riktig sylfid eller så bar hon korsett. Och den ovala broschen som du ser på drottning Silvia här, det var själva skärpspännet.

Hon höjer glitterfaktorn!

Just juvelskärp var mycket poppis under empirtiden, och redan då var det vanligt att smycken kunde ändras efter humör och tillfälle. Lägger man fram hela uppsättningen framför sig blickar man ner på 18 stycken stora smaragder. Och dem mixade drottningen nu med en av sina favorittiaror. Med sina 528 diamanter höjer Drottning Sofias diadem glitterfaktorn på vilken Nobelfest som helst, men det är ingen lättburen sak. Förmodligen skulle både du och jag få skavsår…

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:
Annons

Laddar nästa artikel…