Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar! Det finns en ny hund i kungafamiljen

15 maj, 2019, 17:00 
Ellen Myrgård Lindén
jack russel kungafamiljen ny hund
Kungligheterna har onekligen en förkärlek för rasen jack russel. Vi berättar mer om familjens nya älskling.
Annons

Carl Philip firade sin födelsedag genom att bjuda hem hela familjen till Villa Solbacken. Men trots att kvällen handlade om den nyblivne 40-åringen så var det en annan liten rackare som också hamnade i blickfånget.

Kungabarnens kusin, Patrick Sommerlath, kom nämligen dit med sin nya hund! En gullig, strävhårig, jack russel.

Valet av ras är ingen överraskning

Rasen är en kunglig favorit. Prinsessan Christina äger också en jack russel, som sonen Gustaf Magnusson vaktar med jämna mellanrum, och prinsessan Madeleines lilla älskling Zorro minns vi fortfarande. Och Patrick valde själv att välkomna sin lille hund med en privat bild på Facebook och uttrycket “tillökning i familjen”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men det som överraskar oss med Patricks jycke är hur han valde att transportera den.

Ny hund kungafamiljen patrick sommerlath tesla
Första bilden på kungafamiljens nya medlem!

När kusinen gled in på Kungliga Djurgården, i sin kolsvarta elbil av märket Tesla, satt hunden varken i en hundbur i bagaget eller fastspänd med bälte. Nej, den fyrbenta vännen satt istället och spanade vid framrutan. En perfekt utkiksplats men kanske inte helt trafiksäker.

Annons

Lite hundglädje efter ett tufft år

I början av april kunde Svensk Damtidning avslöja att Patrick och Maline Sommerlaths skilsmässa gått igenom. Exmakarna har tvillingdöttrarna Chloé och Anaïs, 11, tillsammans och familjen bodde tidigare på Hovstallet i centrala Stockholm (där huserar ju även Madeleine och Chris när de är hemma i Stockholm) men nu är Maline skriven på Slottsbacken medan Patrick är folkbokförd på en adress i Norra Djurgårdsstaden. Patrick drev tidigare en medlemsklubb tillsammans med kungabarnens vän Tom Davidson. Klubben, med sina exklusiva lokaler ovanför Café Opera, heter Nobilus och är fortfarande i bruk – även om Patrick har valt att gå vidare med nya projekt. Just nu är han aktiv i flygbranschen med en tjänst som hjälper olika flygbolag vid eventuella förseningar.

Och visst måste det vara skönt för döttrarna nu när de har en liten hund att glädja sig ut. Det har ju onekligen varit ett tufft år för familjen Sommerlath.

Foto: TT

Annons