Vi avslöjar! Så blir prinsessan Madeleines blixtvisit i Stockholm

Vi avslöjar! Så blir prinsessan Madeleines blixtvisit i Stockholm
NU GRATIS

Så här blir prinsessan Madeleines dagar i den kungliga huvudstaden. Men med tre små barn på andra sidan Atlanten blir det just en blixtvisit.

På torsdag är hon värdinna vid den stora välgörenhetsmiddagen på restaurang Tyrol i Stockholm, och hon har mamma Silvia vid sin sida. Det är drottningens barnrättsorganisation Childhood som fyller 20 år och insamlingsmiddagen inleder jubileumsåret.

Childhood har sitt kontor i Wenner-Gren Center vid Norrtull och där är det bråda dagar när vi når Åsa Andreasson Åkerström som ansvarar för Childhoods kommunikation.

Prinsessan Madeleine.

Planeringsmötena avlöser varandra – och för festfixandet står, som vi tidigare har berättat, prinsessan Madeleines tjejgäng ”Lussan” Thott, Lovisa de Geer och Katarina von Horn, för kvällen förstärkta med rutinerade Ingegerd von Porat, som även hjälpte ”Lussan” att arrangera hennes bröllop i somras.

Childhoods huvudkontor i Wenner-Gren Center.

Childhoods huvudkontor ligger i Wenner-Gren Center.

Åsa Andreasson Åkerström berättar att de har satt ihop ett gediget program med mycket underhållning och många överraskningar, utöver välgörenhetsauktionen.  Fast det mesta är hemligt.

– Tanken är ju att det ska bli en överraskning även för gästerna.

”Nu tar vi sats framåt!”

Men det blir inte bara fest för prinsessan Madeleine. På torsdag, timmarna innan röda mattan rullas ut vid Gröna Lunds huvudentré och det är dags för henne och drottningen att dra på sig smokingklänningarna, kommer de att ha ett uppstartsmöte på Childhood-kontoret med en mindre del av styrelsen.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine.

Alla pengar som kommer in vid välgörenhetsmiddagen på Tyrol går oavkortat till Childhood.

I år är det alltså 20 år sedan drottning Silvia grundade World Childhood Foundation, med syftet att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn.

– Det är fantastiskt att se vilket avtryck vår organisation har gjort på två decennier, och hur den här frågan har gått från att vara ett tabutema till något vi pratar öppet om – och gemensamt vill lösa, säger Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux.

– Att vi uppmärksamma detta med en middag på Tyrol där det samlas in pengar till Childhoods verksamhet innebär att vi verkligen kan ta sats och göra ännu mer i framtiden!

Läs mer:

Nu avslöjar hon sin nya karriär! Madeleine gör bokdebut – utan prinsesstitel

Prinsessan Madeleines Florida – här lever hon sitt liv

Madeleine tog med Leonore på Childhood-dagen

Foto: TT, Ibl