Vi reder ut allt kring det elaka ryktet om Kate

hertiginnan Kate

Det har hörts en del rykten om att Kate skulle vara i luven på sin gamla väninna Rose Hanbury. Vi reder ut turerna.

Det var förra veckan som rykten i brittisk press gjorde gällande att Kate brutit helt med sin gamla väninna Rose Hanbury, också känd som markisinnan av Cholmondeley.

Rose och hennes 23 år äldre make David, markisen av Cholmondeley, har under många år umgåtts med prins William och hertiginnan Catherine. Deras barn har också lekt tillsammans med prinsparets barn prins George och prinsessan Charlotte.

Kate och William o paret Cholmondeley

De båda paret tillsammans när Kate och William välkomnas till en galamiddag av markisparet.

Prins William sägs dock ha betydligt mindre gemensamt med David, som är rejält mycket äldre, och de har mest umgåtts vid olika fester och andra evenemang som diverse jakter. Markisparet var dock inbjudna till Kate och prins Williams bröllop och de ses ofta tillsammans på tillställningar som hästkapplöpningar och välgörenhetsmiddagar.

markisparet

Markisparet på Royal Ascot.

Men nu har det ryktats om en fnurra på tråden i Kates och Rose vänskap, en uppgift som kom redan i slutet av förra året, men det är först nu som flera brittiska tidningar börjat skriva om den stora snackisen i överklassen. Kate och Rose ska nämligen ha blivit ovänner.

– Kate vill inte träffa dem mer och har bett även William att fasa ut dem från sin inre krets. Hon lär ha förbjudit maken från att umgås med dem helt. Det är riktigt illa, sa en anonym källa till the Sun förra veckan.

Men nu visar det sig tydligen att det inte var någon fara på taket alls, de bägge damerna har inte alls något otalt med varandra.

– Dessa elaka rykten är helt osanna. Prins William och David har träffats i helgen, de vet inte om de ska skratta eller gråta åt alla tokigheter som skrivits om deras relationer, säger en annan källa till Daily Mail.

Kate prins William

Samma källa säger också att både Kate och Rose har olika välgörenhetsprojekt på gång tillsammans. Daily Mail skriver att prins William och Kate alltid varit mycket försiktiga med vilka vänner de umgås med, de vill inte ha sådana vänner som springer till pressen och skvallrar om vad de sett och hört.

– Prinsparet är väldigt noga med att inte umgås med människor de inte känner så väl. De vill inte förekomma i pressen på grund av dessa anledningar. Därför är detta skvaller oerhört stressande för prins William och Kate, säger en källa till tidningen.

Foto: TT

Här är sanningen om hur Kate och Wills egentligen träffades

Nervöst! Kate på specialuppdrag med högsta chefen

Kates superlyxiga knytblus – kolla in prislappen!