Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria besökte Ikea och gick på middag med 400 svenskar

18 jan, 2011, 17:37 
Agneta Nisbeth
Annons

Igår bjöds hon på pepparkakor och Ahlgrens bilar. Idag besökte hon Ikea. Kronprinsessan Victoria befinner sig på andra sidan jordklotet – men Sverige tycks aldrig ha varit närmare.

Annons

Kronprinsessans andra morgon i Abu Dhabi startade tidigt. Redan strax innan klockan slog 08:00 lämnade hon sitt hotell för att åka vidare mot International Renewable Energy Agencys, IRENA:s, kontor i Abu Dhabi.

Vit dräkt

IRENA är en nystartad myndighet för energifrågor och för Victoria, som ju är här för miljöns skull, var det en självklarthet att bege sig hit. Iklädd en vit dräkt, klassisk och Chanel-inspirerad, pärlörhängen och matchande vit kuvertväska steg hon ur hissen på kontorets översta våning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var dags för möte med generaldirektören Adnan Amin. Kronprinsessan beundrade IRENA:s fantastiska utsikt med ett: 

Annons

– What a view!

Och satte sig därefter ner i en av de vita sinnsofforna för ett samtal om förnybara energikällor.

Åt lunch

Efter mötet var det dags att åka vidare, nu till Masdar Institute/Masdar City och öppnandet av det svenska Symbiocity-kontoret. Väl på plats höll kronprinsessan tal, om vikten att bygga klimat- och miljövänliga bostadsområden, och åt lunch.

Sedan åkte hon vidare mot något svenskt, mot Ikea. Flera gånger under resan har kronprinsessan Victoria stött på det svenska, och en tripp till Ikea, som snart öppnar i Abu Dhabi efter att ha byggts upp i ett år tid, var därför ett måste.

Annons

Carl Philip

För någon månad sedan berättade Svensk Damtidning om att Victorias bror, prins Carl Philip, varit och shoppat på möbeljätten Ikea i Stockholm. Om Victoria också tagit sig en tur dit vet vi inte, men hon tycktes vara glad att besöka varuhuset här.

Middag med 400 svenskar

Efter att ha kollat på varulager och planterat träd utanför väntade en paus i programmet, med håruppsättning och klädbyte, innan det var dags för dagens sista punkt – en middag med 400 svenskar, bosatta i Abu Dhabi.

Både barn och vuxna var med på middagen och oavsett ålder var de flesta överlyckliga över att se Victoria i Abu Dhabi. Kronprinsessan höll ett till synes ganska spontant tal, där hon pratade om vad dessa två dagar gett henne.

–Det har varit fantastiskt, berättade hon och fortsatte med att säga att hon känner sig stolt över Sverige.

Av Johanna Lejon

Foto. Charles Hammarsten

Läs även:

Annons