Victoria bryter traditionen med Daniel – valet ifrågasätts i brittisk press

07 sep, 2022, 14:00 
AvIbraheem Alsalman

Vilka detaljer!

Annons
Kungafamiljen i sorg – Victoriadagens grundare Kay Wiestål har avlidit
Kungafamiljen i sorg – Victoriadagens grundare Kay Wiestål har avlidit

Kronprinsessan Victoria är återigen i tjänst efter en välbehövlig semester. Victoria har inlett den här hösten med att åka ut till bland annat Stockholms skärgård för fina, kungliga uppdrag.

Kronprinsessan och prins Daniel förlovades 2009 och ett år senare, 2010, gifte de under sommarens kanske hetaste månad, juni.

Sedan dess har de åkt runt tillsammans och firat många högtider. Numera har de två barn, prinsessan Estelle (10 år) prins Oscar (6 år).

Under bröllopet, som har uppmärksammats internationellt, fick en sak som glimmade på hennes finger. Vad det var?

Recept.se Nyhetsbrev

En vacker ring!

Denna vackra Victoria hade plockat upp ur smyckeskrinet kommer från Bulgari. Stenarna består av briljantslipade diamanter, topas, peridot och turmalin, har Svensk Damtidning tidigare berättat.

Annons

Victoria bryter traditionen med prins Daniel

Ringen är en så kallad ”Cocktail Ring” som varit med på flera listor över juveler som ”varje kvinna borde äga”.

– Det är handgjorda ringar som går att kombinera i olika rader. De är rejäla och underbara ringar i 18 karats guld. Färg är ju härligt och blir mer och mer trendigt. Trevliga och färgstarka ringar där färgen ger en extra klick till stylingen och höjer kronprinsessans outfit, har Amanda Weibull Laurell på LWL Jewelry berättat för Svensk Damtidning.

Nu har ringen uppmärksammats även i internationella medier. Engelska tabloiden The Express skriver nämligen att vår kronprinsessa bryter traditionen med Daniel för första gången.

Tidningen menar vidare att det var ett ovanligt val av Victoria. För traditionellt sätt så får svenska brudar bara en diamantring på sina bröllopsdagar.

Men den här ringen är så mycket annorlunda – och kostar också en hel del.

Hur mycket? 82 000 kronor.

Annons