Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victoria och Daniel på tennisklubbens cocktailparty – se bilderna!

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel

I kväll är det party på kungliga tennisklubben – och centercourten är förvandlad till festlokal. Victoria och Daniel är hedersgäster, se bilderna här!
Partyextra! Här ankommer Victoria & Daniel till Kungliga tennisklubbens jubileumsfirande
Slå på ljud

Här glider kronprinsessan Victoria in på Kungliga Tennishallen, klädd i partykostym i vitaste vitt och med ett lika bländande leende.

Riviera-chic i mörkaste december! Och helt rätt för kvällens uppdrag: Att hylla den eleganta sporten – och dess kungligaste tennisklubb.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria flyger till Paris på söndag – trots coronaläget

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Marcus Wallenberg Kungl. Lawn Tennis Klubben

Finansmannen och tennisentusiasten Marcus Wallenberg med kvällens hedersgäster.

Foto: Fredrik Persson/TT

Vid sin sida har hon prins Daniel förstås. I kväll hyllar de tillsammans den ärorika Kungl. Lawn Tennis Klubben som fyller 125 år och firar med ett stort jubileumsmingel.

Platsen är Kungliga Tennishallen i Stockholm och i partyvimlet hittar man både klubbens medlemmar och en rad kända ansikten som finansmannen Marcus Wallenberg – som är klubbens ordförande – och Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

Det är självaste centercourten som är omgjord till partylokal för kvällen berättar klubbens generalsekreterare Mats Låftman. Gästerna skymtar där bakom kronprinsessparet och det bjuds på små munsbitar och något i glaset. Samt alltså även kunglig glans.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Kungliga Tennishallen 125-årsjubileum

Prins Daniel är familjens egen tenniskung.

Fredrik Persson/TT

Victoria och Daniel på fredags-cocktail

Kronprinsessparet anlände strax före klockan 17.00, det vill säga lite senare än övriga gäster. Då var stämningen redan hög – och man kunde snabbt konstatera att Victoria verkligen var rätt kvinna på rätt plats.

Denna legendariska tennisklubb startades ju av hennes egen farfars farfar kung Gustaf V – redan år 1896! Då som Kronprinsens Lawn Tennis Klubb med uppgift att utbilda goda tennisspelare och främja tennissporten i Sverige.

Kronprins och senare kung Gustaf, som själv spelade under namnet Mr G, hade stött på tennisen i England, som en av de allra första svenskarna, och redan år 1881 lät han anlägga en tennisbana på slottet Tullgarn.

Kung Gustaf V Mr G René Lacoste Davis Cup Kungliga Tennishallen 1926

Gustaf V med den franske tennislegenden René Lacoste (till vänster) under Davis Cup-tennisen i Kungliga tennishallen i Stockholm 1926.

Bertil Norberg/TT

I dag är det Mr G:s barnbarnsbarn kungen som är hedersordförande i Kungl. Lawn Tennis Klubben, och båda hans svärsöner – prins Daniel och Chris O’Neill – är medlemmar.

LÄS MER: Victoria och Daniel bjöd in till ”kändisfest” – på slottet

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias fina gest – här hyllar hon Tommy Körberg

LÄS MER: Victorias festkväll med Daniel – i full gala!

Foto: Fredrik Persson/TT, Bertil Norberg/TT.