Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria drar sig undan – behåller hemligheten inom familjen

27 jun, 2023, 19:00 
Samuel Björn
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
I mitten av juli är det dags för Victoriadagarna på Öland för att fira kronprinsessans födelsedag.

Senaste tiden har vi sett mycket av kronprinsessan Victoria, men nu drar hon sig undan.

Annons
Victorias oro: ”Inte lätt att leva som man önskar”Brand logo
Victorias oro: ”Inte lätt att leva som man önskar”

Kronprinsessan Victoria med familj har haft ett hektiskt år. kronprinsessan har ofta fullt upp i sin kalendern, något som inte ändrats av att det just i år varit ett jubileumsår för att fira att Kung XVI Gustaf suttit som statschef i 50 år.

Hektisk tid för kronprinsessan Victoria

Senaste tiden så har Victoria bland annat varit på plats på ett Jordanskt bröllop, varit i Svalbard tillsammans med miljöministern Romina Pourmokhtari i samband med forskningsprojektet ARTofMELT2023 samt invigt sköldpaddsArken på Nordens Ark i Hunnebostrand. I fredags var Victoria och Prins Daniel också på plats på stadshusets 100-års jubileum för att inviga konstverket Kärlekspar på klippan av konstnären Stina Persson.

Annons
Kronprinsessan Victoria och Romina Pourmokhtari
Kronprinsessan Victoria och Romina Pourmokhtari tillsammans med sysselmestaren på Svalbard Lars Fause under ett besök i Bjørndalen.
Kronprinsessan Victoria
Victoria tar hjälp av en sköldpadda som biter av bandet. Vd Mats Höggren är till vänster om henne och djurvårdaren Jimmy Helgesson till höger.
Annons

Men sen dess så är Victorias kalender tom fram till och med den 7 juli då Victoria ska medverka vid premiering av Årets Ölänning vid Sollidens slott på Öland tillsammans med kungen och drottningen.

Drar sig undan ett tag

Men vad Victoria med familj ska hitta på tills dess är inget varken de eller hovet har gått ut med. Vi brukar vara vana med att ha koll på kronprinsessan och hennes familjs liv men denna tid förblir hemlighetsfull. Kanske är hon och familjen redan på plats på Öland där hon i mitten av juli ska fira Victoriadagarna, elle

Förra året rapporterade Svensk Dam från familjen semester i april. Den gången begav de sig till kallare breddgrader, närmare bestämt till Lappland för en weekend på Ishotellet i Jukkasjärvi.

Där fick familjen klä på sig med varma dunjackor och mössa för att kunna njuta av de, som mest, fem grader kalla rummen... Och sova det gjorde man i sovsäckar på renfällarna, omgivna av de glasklara isblocken med inkapslade sommarblommor.

Annons

– De njöt av det arktiska livet häruppe och åkte hundsläde, skulpterade i is och övernattade helt omgivna av den magiska iskonsten i vår designsvit En midsommarnattsdröm, designad av kronprinsessans bror prins Carl Philip och Oscar Kylberg, berättade man från Ishotellet då.

Kronprinsessan Victoria och familj på Ishotellet
Kronprinsessan Victoria med familj på plats i Ishotellet, april 2022.

Om det blir en avresa över polcirkeln i år igen, en resa mot varmare breddgrader eller bara en lugn och stilla semester på hemmaplan är i år alltså oklart. Men vi önskar i alla fall familjen en trevlig och avslappnad ledighet.

Annons