Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victoria har nåtts av fruktansvärt besked – efter påstådda romansen med prinsen

Victoria har nåtts av fruktansvärt besked – efter påstådda romansen med prinsen

Långt innan kronprinsessan Victoria träffade prins Daniel ryktades det om en romans med prins Nikolaos.

Greklands exkung Konstantin II är död. För en vecka sedan drabbades han av en stroke och under tisdagskvällen kom beskedet att han avlidit på sjukhus, omringad av sina nära och kära.

Tillbakablick: Här möter Victoria & Daniel folkets jubel efter bröllopet 2010!
2:27

Efter reklamen: Tillbakablick: Här möter Victoria & Daniel folkets jubel efter bröllopet 2010!

(2:27)

Slå på ljud

För kronprinsessan Victoria kommer dödsbeskedet som en stor sorg. Hon hade en nära relation till Konstantin II och är gudmor till hans barnbarn, prins Constantine Alexios av Grekland.

Han var även en av gästerna när Victoria och prins Daniel gifte sig 2010. En gång i tiden ryktades det dessutom om att han kunde bli hennes svärfar, efter att romansrykten mellan Victoria och hans son prins Nikolaos av Grekland fått spridning.

Greklands exkung Konstantin II

Greklands exkung Konstantin II är död.

JS / dana press

Romansryktena mellan Victoria och Nikolaos

I samband med det norska kungaparets 60-årsfirande, långt innan Victoria och Daniel träffades, så dök hon upp till firandet i sällskap av prins Nikolaos.

Ryktet om en romans började och fick så stor spridning att kung Haralds och drottning Sonjas firande hamnade i skymundan. Det var Victoria och Nikolaos som snodde alla stora rubriker, skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i boken ”Victoria: Prinsessa och mamma”.

”Redan tidigare hade Nikolaos kopplats ihop med Victoria. I tidningarnas värld, och då framförallt för veckotidningarnas glossiga omslag, var de ett drömpar. Han, ogift prins, utan möjlighet till egen tron. Hon, ogift kronprinsessa, med egen tron. Vilket par de skulle kunna bli! När de klev i land tillsammans gick det ett sus bland alla fotografer”.

Prins Nikolaos och kronprinsessan Victoria anländer till kung Haralds och drottning Sonjas 60-årsfirande 1997

Prins Nikolaos och kronprinsessan Victoria anländer till kung Haralds och drottning Sonjas 60-årsfirande 1997.

Charles Hammarsten/TT

Victorias utpekade svärfar död – svenska kungafamiljen i djup sorg

Victoria röt ifrån: ”Väljer välj själv”

Därefter syntes de på flera bilder tillsammans. Victoria betonade hela tiden att de bara var vänner, men ryktesspridningen fortsatte vara ett hett samtalsämne i den kungliga världen.

”Till en början hade Victoria inga problem med spekulationerna kring henne och alla europeiska prinsar, men när intresset bara accelererade tyckte hon att situationen började bli både jobbig och påfrestande. 'Jag väljer väl själv vem jag ska gifta mig med', sa hon barskt till vännerna. 'Jag tänker inte bli ihopkopplad med någon kille bara för att han råkar vara prins”, skriver Johan T Lindwall.

Kronprinsessan Victoria och prins Nikolaos

Kronprinsessan Victoria tröttnade till slut på romansryktena.

Charles Hammarsten/TT

Victorias sorg efter beskedet

Som bekant blev det inte prins Nikolaos som kronprinsessan gifte sig med. Tidigare gymägaren Daniel från det faluröda kedjehuset i Ockelbo fångade hennes hjärta och resten är historia.

Kungligheterna har dock fortsatt vara nära vänner. När Nikolaos gifte sig med sin Tatiana för tolv år sedan var Victoria och Daniel på gästlistan, och vice versa när kronprinsessan och Daniel gifte sig i Stockholm 2010.

Prins Nikolaos och Tatiana

Prins Nikolaos och Tatiana i samband med kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop 2010.

Lise Åserud

För Victoria och kungafamiljen är det så klart en stor sorg att ta del av Konstantins bortgång och kronprinsessan får nu vara ett stöd under Nikolaos svåra sorgeprocess.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

ronprinsessan Victoria och prins Daniel vid Cocktailpartyt kvällen innan bröllopet mellan prins Nikolaos och Tatianan Blatnik på Spetses i Grekland

Bernard Ruebsamen/ DANAPRESS / TT

Foto: TT