Victoria i möte på slottet – mitt i krisen

Victoria i möte på slottet – mitt i krisen

Kronprinsessan Victoria kallades in på ett möte på kungliga slottet, för att diskutera den oroväckande situationen som just nu pågår.

7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria
0:47

Efter reklamen: 7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

(0:47)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria har haft flera kungliga uppdrag på senaste tiden. I början av februari dök hon upp ensam i Färnebofjärdens nationalpark i Gävleborg.

Victoria ska nämligen besöka alla Sveriges nationalparker, för att uppmärksamma Sveriges fantastiska natur.

– Jag älskar att vandra och jag älskar att gå i naturen. Och på det här sättet får även jag komma ut och vandra lite!, sa kronprinsessan till P4 Gävleborg under besöket.

LÄS MER: Hovets besked om Victoria – stora förändringen för kronprinsessan

Victoria i möte på slottet – mitt i krisen

Veckan därpå dök både kronprinsessan och prins Daniel upp på hotell Scandic Continental i Stockholm för ett möte med representanter från Visita, som är den svenska besöksnäringens branschorganisation.

Efter mötet begav sig kronprinsessparet hem till Haga igen, för att delta i ett stormöte med Sveriges alla 21 landshövdingar. Och samma kväll var de på plats vid Kulturhuset i Stockholm, för att se pjäsen Mammorna.

Fredagen den 11 februari var det dags för ett nytt möte för Victoria, denna gång på kungliga slottet.

Kronprinsessan träffade Mikael Eriksson, före detta ambassadör i Tallinn, och Isabella Törngren, biträdande chef för Europaenheten på Utrikesdepartementet, för att få information om den kris som just nu pågår i Östeuropa.

"Vid företrädet fick Kronprinsessan information om situationen i de tre baltiska staterna, med anledning av den säkerhetspolitiska utvecklingen i närområdet", skriver hovet i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Victorias och Daniels privata firande – stora dagen!

LÄS MER: Sanningen – därför ser Victoria och Daniel så glada ut