Victoria i prins Oscars hertigdöme – se första bilderna

Nu har kronprinsessan Victoria anlänt till vackra Helsingborg och Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård Lindén är på plats!

Victorias miljöengagemang är större än någonsin och idag har det kungliga kallet tagit henne till Helsingborg. Kronprinsessan besöker den skånska staden för att få en inblick i hur man arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor och Svensk Damtidning följer henne på plats. Dagen börjar med ett besök på stadsutvecklingsprojektet DrottningH som har utvecklat ett miljonprogramsområde med syftet att göra det till en integrerad och hållbar del av staden.

Victoria kliver ur säkerhetsbilen med en förväntan i blicken. Hon hälsar glatt på välkomstkomittén och det märks verkligen hur mycket hon brinner för de här frågorna.

Victoria i Helsingborg.

Drottning Sofias bro

Besöket fortsätter sedan med lunch och rundtur på Sofiero slott. En plats som ju bär på så många historier. Här kommer kronprinsessan att, för första gången, få gå på Sofias bro som går över den berömda rhododendronravinen. En idé som drottning Sofia hade redan för 150 år sedan och som blev verklig förra året.

Kronprinsessan besöker Skåne.

Dessutom kommer hon att få se Prins Oscars sagoskog. Lillprinsen är ju hertig av Skåne men just idag har han fått stanna kvar på Haga.

Kronprinsessan i Helsingborg.

Dagens program

Förmiddag: Besök i stadsutvecklingsprojektet DrottningH 

Lunch på Sofiero slott

Eftermiddag: Besök hos Nordvästra Skåne Renhållningsbolag AB (NSR)

Läs mer:

Kronprinsessan Victoria i Antikrundan – se filmklippet

7 underbara ögonblick med Victoria och Oscar

Så stylar Victoria det omskrivna plagget från H&M

Foto: Johan Nilsson/TT