Victoria i svart vid minnesceremoni i Oslo

Under dagen har offren för terrordåden i Norge hedrats med en minnesceremoni i Oslo. På plats från Sverige fanns både kronprinsessan Victoria och statsminister Fredrik Reinfeldt.

Den norska kungafamiljen kom naturligtvis också till den stora minneshögtiden, tillsammans med politiker, besökande kungligheter och statsmän från flera olika länder.

Höll tal

Kung Harald höll ett tal och han fick flera gånger kämpa mot gråten, även kronprinsessan Mette-Marit som själv drabbat så hårt hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

Lite ljus

Men trots att detta var en sorgens stund var det också många artister som uppträdde och lyckades sprida lite ljus i mörkret – som gruppen A-ha, Melissa Horn och Sissel Kyrkjebø.

I svart

Vår egen gravida kronprinsessa Victoria i svart klänning kom tillsammans med kronprins Frederik från Danmark och den svenska statsministern Fredrik Reinfeldt, som ni ser tillsammans på bilden överst.

Kung Harald höll ett tal.

Kronprinsessan Victoria hade dagen innan varit på ett bröllop tillsammans med maken prins Daniel. Det var nämligen prinsens syster Anna Westling som gifte sig med Mikael Söderström i Gävle konserthus. Daniel var däremot inte med kronprinsessan till Oslo.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Här kan ni läsa alla våra artiklar om kronprinsessan och prins Daniel››

Läs även:

Kungaparet – det är underbara nyheter››

Kronprinsessan Victoria: Håll tummarna för att allt går bra››

Nu är det bekräftat – kronprinsessparet väntar barn››

Här kan ni se ett reportage från Oslo:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Yv8TrPPBMn0

I filmen nedan kan ni se gruppen A-ha framföra en låt under ceremonien:

httpv://www.youtube.com/watch?v=3lKBV2oR4AM