Annons


Annons

Kronprinsessan Victoria: Håll tummarna för att allt går bra!


Idag var kronprinsessan Victoria och prins Daniel på jobb tillsammans för första gången sedan den glada nyheten släpptes om att de väntar sitt första barn.

Under torsdagen närvarade kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid öppnandet av det 39:e nordiska juristmötet i Stockholm. Men det var något helt annat pressen var intresserad av just denna dag.

Håll tummarna

Kronprinsessan Victoria – för dagen klädd i lila – ville också passa på att hälsa till det svenska folket:
– Jag vill verkligen tacka alla för era lyckönskningar, sa kronprinsessan.
Sedan tillade hon:
– Och håll tummarna för att allt går bra!

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Det var en glad kronprinsessa som mötte pressen.

Av Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Nu är det bekräftat – kronprinsessparet väntar barn››

Johanna Lejon om sitt möte med den blivande mamman Victoria››

Victorias graviditet en världsnyhet››


(25)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

68 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria: Håll tummarna för att allt går bra!”

 1. Vilka fina bilder! Visst håller vi tummarna och önskar att allt ska gå bra. Jag gissar att den kritiska perioden redan är passerad.

 2. Jag tycker det är så roligt för dom och för oss alla!
  Visst håller vi tummarna. Jag tror på att det är som dom säger i Tyskland – barnet blev till där, jag är övertygad om att det blir i början av mars. Tror också att den kritiska perioden är passerad, annars gick dom nog inte ut och avslöjade saken.
  Kanske kronprinsessan i nästa vecka går in i tredie mnd.

 3. Hvis, der er noget kronprinsesse Victoria kan regne 100% med, er det, at vi holder “tummarne” for, at hun må få en problemfri graviditet og at alt går godt – samt at det må blive en lykkelig ventetid for hende og prins Daniel.
  At de også får tid til at nyde hinanden, da prinsesse Madeleine og prins Carl Philips naturligvis står klar i kulissen til at vikariere.

 4. Det er fornuftig av dem å gå ut og bekrefte tidlig. Mange gravide føler at de blir avslørt dersom de avslår et glass vin.
  Det har vært spekulert i graviditet siden bryllupsreisen, jeg regner med at kronprinsessparet er mektig lei at av alle rykter og spekulasjoner!? Nå kan de virkelig senke skuldrene og glede seg over folkets lykke på deres vegne!

  Gratulerer så mye, vi gleder oss med dere!
  Ser frem til å se dere i Mette og Haakons 10 års bryllupsdagsfest 😀

 5. Så väldigt roligt för Kronprinsesseparet,samt att vi är många som gläder oss, å deras vägnar. Underbara nyhet igår !!
  Begäran från Kronprinsessan idag vid deras framträdande att vi ska hålla tummarna tyder på en klok och medveten insikt att det ibland kan gå fel i en graviditet. Samt en öppen vädjan till den samlade pressen att Kronprinsessan önskar medias stöd.Dessa två komponenter talar sitt tydliga språk att det ligger en viss oro , att något ska gå galet samt att den yttre stressen /pressen från media och även från oss, folket inte ska accelerera så att denna graviditet blir mer jobbig än nödvändigt.Mer tydlig än så här kan Kronprinsessan inte vara.
  Bortsett från min personliga önskan om att allt går väl, så hoppas jag att förnuftet att låta paret vara så mycket som möjligt ska få råda.
  Jag undrar om den ljusblå sjalen vid dagens framträdande kan vara en liten vink… Eller bara en tillfällighet.
  Nej,men nu skall ju inte jag bidraga till spekulationer…nu blir det motsägelsefullt ,kopplat till min tidigare önskan- se ovan.

  All lycka till Kronprinsesseparet i deras härliga tillstånd !

 6. All the best wishes from people like me in the english speaking world.
  It was revealed a little early but the doctors are probably confident that all is well.

 7. Grattis Viktoria till moderskapet, och Grattis Daniel.
  Nu får ni något mycket viktigare att tänka på än den senaste tidens skriverier, och självklart önskar man att allt ska gå bra!

 8. Åh så glad jeg er på parets vegne! 🙂 Jeg ønsker dem virkelig lykke til videre og jeg håper alt går bra.
  To par blir også besteforeldre! Og der er mennesker som blir tanter og onkler! Og andre får et nytt søskenbarn!
  Gledelige nyheter!

  Mange gode ønsker og lykkehilsninger fra Norge. 🙂

 9. Pregnancy becomes her..and him..!
  Så här snygg har Daniel aldrig varit..så läcker..!
  Victoria strålar tom mer än vanligt..!
  Vårt vackra prinsesspar..vi älskar er..!

 10. Själv håller hon först sin egen tumme och sedan makens (som vanligt) hehe.

  Den första kritiska perioden är inte över om hon ens får första mars.

 11. Håller alla tummar jag har, ska själv bli mormor ungefär samtidigt! Tror dock att Victoria har passerat vecka 12 och kommer att föda nångång i februari, men att man uppger mars för att dom ska få lite lugn och ro och hinna föda innan alla media börjar hårdbevaka!! En sak till jag funderat på, allt prat om att dom stressats att bli med barn, det kanske är så att dom ville ha det första året för sig själva och inte alls försökt bli med barn förrän nu!! Absolut ingenting vi har en aning om!!

 12. Varmt grattis båda två!
  Vi ber till Gud att allt ska gå bra. Kronprinsessan ser så strålande ut. Det är en underbar tid att ha ett litet liv växande inom sig nära hjärtat. Kramar till er båda.
  Anita och Bengt

 13. Massor med Grattis! Jag är nog benägen att hålla med Tysk press. Bebisen blev nog till i Tyskland! Hovet här är nog inte annorlunda än i andra länder tror jag! Detta för att de väntande föräldrarna ska få lugn och ro, när det är dax. Ingen går ut och talar om graviditeten före vecka 12. Och Daniel försa sig när han träffade Aftonbladet. Det är 6 mån kvar.

 14. Så vacker känning, färgen helt i min smak !
  Lite längre hade den kunnat vara bara.

  Grattis igen !!!! till garviditeten !

 15. Jag tycker det är lite väl tidigt att gå ut med en sådan här nyhet, känns så privat. Sedan är hon ju typ just i 2a månaden. Men samtidigt är ju det här alla väntat på… 😀 Önskar all lycka till kronprinsessparet!

 16. Den allra bästa gåvan det svenska folket kan ge detta par är
  att lägga ner monarkin,så att de får leva sitt eget liv utan att vara statens ägodelar livet ut ,där detta stackars barn är inräknat redan från start.Det finns inga fördelar med detta tvångssystem,utan är enbart till för ??

 17. GRATTIS Victoria och Daniel!
  Jag uppmärksammade det för 2 dagar sedan på en löpsedel, men vågade inte tro på det innan det blev bekräftat igår. Jag är verkligen glad för er skull och jag lovar att hålla tummarna för att det ska gå bra! Dessutom är ni i perfekt ålder att skaffa barn. Man har varit med om en hel del, mognat och är redo för familjelivet.

 18. Jag håller tummarna för er och önskar er all lycka i världen.
  Jag grät glädjetårar när jag fick höra den glada nyheten.

 19. Jag tycker nog inte att vi behöver tycka så synd om det här barnet. Titta på Victoria, hon är född in i det från första dag och se vilken ljuvlig person det blev av henne.

  Sen är det väl upp till oss som kommenterar här att visa för press och tidningar vart strecket dras, det är vår nyfikenhet och vilja att veta som driver tidningsförsäljning och således även fotografer och journalister.

 20. Mange spekulerer i hvor langt Kronprinsessen er kommet i sitt svangerskap. Ved å bruke en terminkalkulator så kan en regne seg frem til det sånn cirka. Det er sagt at barnet kommer i mars. (Jeg tror det blir litt før! 😉 )
  Men en kvinne med termin i mars 2012 har kommet så langt i svangerskapet som i disse eksemplene under her pr i dag 18.august 2011:

  Termin 1.mars 2012: 12 uker + 1 dag gravid
  Termin 15. mars 2010: 10 uker + 1 dag gravid
  Termin 31.mars 2012 : 7 uker + 6 dager gravid

 21. Grattis Victoria o Daniel!

  Lagom stiltje lagom storm låt er BABYLYCKA bli enorm.

  En pojke namnförslag: André
  En flicka namnförslag: Sophia eller Sofia

 22. #26

  Skrev redan tidigare att nu börjar spekulationerna om var barnet har blivit till.

  Alltså det var i Tyskland, kommer inte ihåg när de var där.

  Om någon vet, så informera. Skall kruxa in det i min kalender.

 23. Hon har säkert passerat v. 12, mars kan ju vara 1 eller 2 mars eller hur ?
  Man väntar ju barn, och inget annat !

 24. blev glad då jag hörde nyheten allt gott önskar jag kronprinsparet,
  nu kanske vi slipper alla oförskämda påhopp på kungen o. drottningen när tidningarna får annat att skriva om. Hoppas allt
  går jättebra Lycka till Viktoria och Daniel!

 25. Jag är emot monarkin men som vilken anständig människa som helsr, önskar jag de blivande föräldrarna allt gptt. Födsel i koja eller i slott är alltid det bästa som kan ske, ett nytt litet liv förhoppningsvis avlats i sann kärlek, (vilket är uppenbart i deta fall)..
  Lycka till och hoppas ni får njuta av förväntan inför födseln och det därtill kommande föräldrarskapet privat, dvs i lugn och ro.

 26. Graviditet är riskabelt för både barn och kvinna och det finns ingen tid att passera som är säker, så självklart ber och håller jag tummarna för att allt ska gå väl hela graviditeten igenom samt förlossning och därefter! Önskar er båda att ni får chansen att riktigt njuta av graviditeten och varandra!

  PS. Tummen upp till framförallt #9 Brita – visst känns det som man är delaktig – precis som vid brölloopet! Och #20 Tina – håller med, visst passar de att vänta barn, det lyser helt speciellt om de båda!

 27. Om någon blivande mamma i Sveriges land har en hejaklack bakom sig så är det vår kronprinsessa. Ni kan också vara säkra på att all expertis inom obstetrikområdet står redo vid minsta tillbud. Kan nu bara media tåla sig och lämna de blivande föräldrarna i fred å går det nog fint. Jag undrar vad tidningarna ska ta till den dag barnet kommit. Man har ju redan nu “bränt” “krigsrubrikstorleken” på förstasidorna och även längre in i tidningarna. Sans och balans i glädjen, tack. Så visar man Victoria sitt stöd allra bäst.

 28. Vem kan inte låta bli att hålla tummarna för en sådan älskvärd person som Victoria.

  Men tyvärr, hon och många med henne, är låsta i den bilden att hennes barn skulle vara mer märkvärdigt än någon annans.

  Det tycker inte jag, varje barn som föds är ett lika stort mirakel, även om inte de är med i dokusåpan Kungahuset av Sverige.

 29. läs inte de billigare skvallertidningarna ‘hänt i vecket’ och ‘aftonhoran’ de har påstått en graviditet många gånger, utan att vänta på hovets bekräftelse

 30. Jag tror att Victoria har passerat v. 12 & kanske är det lite längre in i graviditeten än de går ut med, jag tror att bebisen kommer i februari men att de säger mars för att få lite lugn & ro, om det nu är möjligt? Grattis till dem alla! Nu skulle jag bara önska att Victorias syskon träder fram & tar ansvar för fler uppdrag så att det inte blir för stressigt för Victoria.

 31. Holder både tummarna for at alt går godt og tager del i jeres lykke og glæde over det lille kærlighedsbarn, som kommer til verden til foråret. Alle royalister har jo ventet på, at denne glædelige nyhed skulle komme oppe fra Stockholm.

  Ingen ændring i kronprinsesse Victorias kalender for høsten (efteråret) meddeler hovet. Det er der sikkert heller ikke i bror og søsters kalender!

  Der trænger til lidt “familiearbejdsplanlægning” i den svenske kongefamilie, vil jeg være så fri at tillade mig at skrive.

 32. Jag önskar allt gott och hoppas att prinsessan ska få ta det lungt utan för mycket fysisk eller psykisk stress!
  Dear Victoria and Daniel, we´re all so thrilled for you!
  🙂

 33. För MÅNGA som gjort njurtranspantation börjar mer pågliga problem vid 5-7 år efter ingrepp. Jag hoppas prins Daniel får så många normala år som möjligt med sitt barn. Det är en fantastisk tid han då har framför sig, självklart även Kronprinsessan. Positivt att mormor och morfar verkar vara vid god hälsa, så även de kan njuta.

 34. @22, Christina
  Det finns EN som tänker enfaldiga tankar och det är DU!
  Visst kul för dem men jag bryr mig faktiskt inte ett dugg därför har jag heller inte kommenterat något om det.
  Klänningen ÄR ful och missklädsam och du tycker att man är enfaldig som inte ställer sig upp och hurrar i flocken bland de andra fåren?
  Hur mår du?

 35. #50 – Hvorfor en prins pga farven på tørklædet?
  Jeg læste en artikel i går om at de allerede er begyndt at snakke pigenavne oppe på slottet. Victoria skulle efter sigende gerne ville døbe sin datter Isabella el. Isabelle.
  Det kunne være sejt hvis de fik en datter, synes jeg.

 36. She looks absolutely gorgeous in these photographs…and her hubby? He looks like that cat that just got the cream!

 37. # 55 “maggi”
  Ikke pga. farven blå, men gammel overtro efter at have kigget på billeder af Victoria, efter hun er blevet gravid.

  Hvorfor skriver du ikke, hvor du har har læst artiklen dagen før, det plejer man, når man videregiver sådan noget “skvadder”, sorry, men det lyder mere som noget, du selv har fundet på, digtet, fordi du er vild med prinsesesse Isabella og navnet. 🙂
  Jeg tror ikke et sekund på din historie “oppe på slottet” og “efter sigende”…..den er længere ude end selv EB!

 38. 55 maggi men varför i all sin dar skulle hon döpa ev. flicka till Isabella (som i Danmark) eller Isabelle det finns väl fler namn än Isabella, Josephine och Ingrid här i världen, i så fall blir det väl Elisabeth. Jag tror inte på det heller men hoppas de tar något fint såsom Vivien vilket är ett litterärt namn. Tror (hoppas på en pojk med namnet Ingolf).

 39. PRINS DANIEL MED NYA GLASÖGON?
  Grattis till den kommande babyn!
  Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel är goda förebilder och fina representanter för Sverige. Trevliga, pålästa oftast med passande klädsel för tillfället om man undantar Victorias skyhöga klackar när hon är ute på representationsresor. Är det verkligen nyttigt för ryggen och benen? Och hur kan man gå omkring flera timmar på olika former av besök och visningar med så höga klackar? Mode, visserligen men den höjden på klackar känns mer lämpade i festsammanhang. Men nu kommer graviditeten och då blir det kanske automatiskt en annan typ av klackar.

  MEN – jag funderar över hur Daniel skulle se ut i andra glasögonbågar t.ex. marinblå eller annan blå färg, vinröda, ev. tunnare bågar i vit el. gulmetall. Hur skulle han dessutom se ut med annan form på bågarna? De han bär nu tycker jag ger ett lite “tungt” och gammalt intryck på en i övrigt ung, modern och snygg man. Vore intressant om AB på webbtidningen kunde lägga upp närbilder på Daniels ansikte där man genom webfunktioner visar honom med t.ex. 10 olika glasögonbågar för att kunna få en idé om hur det ter sig.
  .

 40. Det går så lätt fel under en graviditet. Man vet faktiskt aldrig. Jag har nyss upplevt det själv, att vara gravid en dag för att nästa blöda och förlora mitt så efterlängtade lilla barn. Victoria gör rätt i att vara försiktigt optimistisk. Det är vanligare med missfall än vad många tror. Men naturligtvis får vi hoppas att det går bra.

 41. # Bettina
  “maggi” har læst det i Se&Hør, men det vil hun sikkert ikke være bekendt at skrive, de har det så fra Expressen, Sveriges svar på EB. 🙂

 42. Hvor kan man dog tydelig se forskel på svenskere og danskere her – danskere mobber hinanden – svenskerne er mere høflige.
  Jeg havde faktisk informationen fra BT, men den er der åbenbart ingen danskere der læser mere.
  Det kan jo sagtens bare være at det er sladder, men sjovt synes jeg da alligevel det var. Det kan jo godt være de vil kalde deres førstefødte noget af det samme som dem i DK.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar