Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel ger sig in i kampen mot psykisk ohälsa

02 apr, 2019, 13:00 
AvEmma Sanderberg
Victoria vill använda sin erfarenhet av psykisk ohälsa för att hjälpa andra som mår dåligt.
Annons

Kronprinsessparets engagemang gällande psykisk ohälsa fortsätter. Tidigare har Victoria bland annat besökt Tjejzonen, en organisation som unga tjejer kan vända sig till för att få stöd och hjälp med sin psykiska ohälsa. Denna gång var det Mind Sverige som var på kronprinssparets agenda. Mind Sverige är en ideell organisation som även de arbetar för att motverka psykisk ohälsa. Deras arbete påbörjades redan 1931 och med hjälp av flera olika telefonlinjer hjälper de såväl unga som gamla som har det svårt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kronprinsessparets stiftelse arbetar som bekant med att främja barn och ungas hälsa, både fysisk som psykisk. Mind Sverige är en del av alla projekt som kronprinsessans stiftelse stöttar och ger anslag till.

Besöket på Mind Sverige stod inte med i hovets kalender, kungafamiljen planerar in vissa evenemang bakom kulisserna. På Mind Sveriges kontor fick Victoria och Daniel lära sig mer om hur organisationen fungerar och träffa en del av volontärerna på plats.

Annons

Kronprinsessparet var volontärer

Mind Sverige erbjuder en självmordslinje dit man kan ringa om man vill prata av sig med någon utomstående om det man känner. Tanken med detta är att minska antalet självmord i landet. När någon ringer till linjen svarar volontärer som arbetar ideellt med att försöka hjälpa till på bästa sätt. Victoria och Daniel ville vara delaktiga i arbetet och testade båda två på att vara volontärer.

Kronprinsessan har själv lidit av ätstörningar och ångest. Hon har tidigare uttalat sig om att hon vill använda sin erfarenhet som en styrka i sin roll som kronprinsessa.

– När man har mått dåligt själv så kan man, även om man mår dåligt av olika anledningar och i olika former, förstå andra som mår dåligt, har Victoria sagt i en tidigare intervju med SVT.

Läs mer:

Annons