Victoria och Daniel indragna i storbråk i Australien – elaka orden läckte ut

16 feb, 2023, 11:02 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Svensk Dam kan avslöja sanningen om kronprinsessan Victorias bråk i Australien.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är mitt uppe i sin resa i Oceanien. Deras besök inleddes i Australien, och där väntade ett sedvanligt hektiskt schema.

Hör kronprinsessan Victorias egna ord om pappa kungen: ”Tyvärr”
Hör kronprinsessan Victorias egna ord om pappa kungen: ”Tyvärr”

Victoria, som inte varit i Australien sedan 2005, fick först hälsa på vid den svenska ambassaden i Canberra, därefter väntade skatterna på det australiska Nationalmuséet och, till sist, ett rehabiliteringscenter för koalor i Namadgi nationalpark.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i stort bråk

Under hela äventyret följdes Victoria av en uppsjö reportrar, som alla var där för att få en skymt och kanske några ord från Sveriges blivande drottning.

Men när Victoria och Daniel luktade på blommorna i Sydneys kungliga trädgårdar tog resan en tråkig vändning. Ett bråk uppstod – och Svensk Dam kan nu avslöja sanningen om grälet.

Annons

Reportern Jonathon Moran var utsänd av australiska tidningen Daily Telegraph med ett specifikt uppdrag i åtanke: han ville ställa frågor till Victoria om hennes unika engagemang i HBTQ-frågor.

Men Jonathon hävdar att han blev stoppad. I sin artikel skriver han att Victorias medarbetare förbjöd intervjuer, och han pekar specifikt ut en person, som han dessutom beskriver i nedsättande termer.

Jonathon påstår vidare att de svenska journalisterna fick specialbehandling – att de fick ställa frågor på just temat World Pride. När då Jonathon frågade efter samma svar fast på engelska, ska han ha fått sig en arg tillsägelse från den här specifike hovanställde.

Videon bevisar sanningen

Men Svensk Dams uppgifter pekar på att Jonathon har fel. Det fanns en annan australisk reporter på plats som fick flera citat på engelska från kronprinsessan. Reportern i fråga gjorde ingen regelrätt intervju, men slängde ut frågor då och då. Victorias svar finns dessutom publicerade, i Daily Telegraphs konkurrent Sydney Morning Herald.

Annons

Det finns dessutom videobevis på detta. I det här klippet kan man tydligt se hur Victoria svarar på flera ställda frågor från Sydney Morning Heralds reporter – trots att de ställs på engelska. Och Victoria svarar på engelska, hur obehindrat som helst.

Det verkar alltså som att Daily Telegraph har presenterat en orättvis bild av Victorias agerande.
Annons