Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel missar Silvias födelsedagskonsert – därför saknas de på firandet

27 nov, 2023, 19:00 
AvGabriella Hall

Medan både Madeleine och Carl Philip deltar uteblir Victoria.

Annons

Om tre år har drottning Silvia varit just drottning i 50 år. Och den 23 december fyller hon hela 80 år. Firandet av Silvia har inte låtit sig väntas på!

Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!Brand logo
Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!

Redan i början av november drog drottningens födelsedagsfirande igång. Tidigare har födelsedagskonserten i Slottskyrkan på Drottningholm ägt rum på Silvias stora dag men i år gick den av stapeln den 5 november.

Då vittnade den kungliga kalendern bara om att kungaparet skulle delta, men till drottningens glädje dök hennes äldsta barn, kronprinsessan Victoria och prins Daniel också upp.

Drottning Silvias första födelsedagskonsert i Drottningholms slottskyrka!

Nu nalkas ännu en födelsedagskonsert för Silvia. Den 30 november kommer konserten hållas i en av Lilla Akademins salar på Norrtullsgatan i Stockholm. Denna gång kommer kronprinsessparet däremot inte att delta.

Annons

Prinsessan Madeleine åker från Florida – firar drottning Silvia

Samtidigt kommer konserten vara fylld med festligheter och flera från kungafamiljen väntas närvara. Silvias yngsta barn som vanligtvis befinner sig 800 mil ifrån sin mor kommer till och med ta del av festligheterna.

Ja, prinsessan Madelen är hemma i Sverige! Främst för att delta på Silvias stiftelse, Childhood Foundations styrelsemötet, där prinsessan är vice hedersordförande och en dag förväntas ta över facklan.

Samma dag äger konserten rum och såklart missar Madeleine inte möjligheten att fira sin mor!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel reser utomlands

Även Silvias son, prins Carl Philip väntas göra entré. Något återseende för hela syskonskaran blir det som nämnt inte. Kronprinsessan Victoria har nämligen fullt upp på annat håll. Hon kommer inte ens vara i Sverige.

Dagen före konserten lämnar Victoria och prins Daniel landet för att besöka Storbritannien. Där kommer kronprinsessparet bland mycket annat möta sin brittiska motsvarighet, William och Kate.

Förklaringen till varför Victoria och Daniel missar festligheterna är inte mer komplicerad än så. Och kronprinsessparet var ju trots allt med på den första konserten!

Foto: Christine Olsson/TT

Annons