Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel på Arlanda – tar emot Tysklands president Frank-Walter Steinmeier

07 sep, 2021, 08:54 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med Tyslands presidentpar

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel rivstartar statsbesöket – på uppdrag av kungen. Se bilderna här!

Annons
Se delar ur välkomstceremonin för tyska statsbesöket – Svensk Dam på plats!Brand logo
Se delar ur välkomstceremonin för tyska statsbesöket – Svensk Dam på plats!

Högtidligare än så här blir det inte!

Alldeles nyss tog kronprinsessan Victoria och prins Daniel emot Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier, 65, och hans hustru Elke Büdenbender, 59, när deras flyg landade på Arlanda – och presidentparet fick ett kungligt mottagande.

Det var hedersvakt och svenska flaggan på parad och kronprinsessparet som hälsade välkomna i spetsen för en officiell delegation.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel, i konungariket Sveriges tjänst.

Statsbesöken är den högsta formen av representation mellan två länder och det märktes alltså redan på Arlanda: Detta är en av de viktigaste uppgifterna som Victoria har.

Men det gick fort och bara dryga fem minuter senare var det planerat att bilkortegen skulle rulla in mot Stockholm och Kungliga Hovstallet.

Annons

Där tar kungaparet sedan tar emot, innan alla fyra fortsätter mot Kungliga slottet i häst och vagn: Kungen och presidenten i den ena och drottningen och presidentfrun i vagn nummer två.

För kungaparet väntar nu tre galet intensiva dagar, med Victoria och Daniel som inhoppande sidekicks. Och förhoppningsvis får vi ses stora delar av kungafamiljen vid galamiddagen på slottet i kväll!

Tysklands president i Sverige: Därför är det statsbesök

Statsbesöket äger rum på inbjudan av Hans Majestät Konungen och syftet är att främja de (redan goda) svensk-tyska relationerna: Tyskland är världens fjärde största ekonomi och en av Sveriges viktigaste handelspartners. Och nu är förhoppningen att detta statsbesök ska göra relationerna ännu starkare, och öppna för ännu fler samarbeten inom framför allt klimat, energi och digitalisering.

En framtida drottning på Arlanda flygplats.

Teman för besöket, som äger rum i Stockholm och Kiruna, är innovation, hållbarhet och demokrati.

Foto: TT.

Annons