Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel säger hejdå till Haga – reser långt ifrån varandra

19 okt, 2023, 10:09 
AvGabriella Hall

Nu ger de sig av.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel delar mycket i livet. Kärleken för varandra, för sina barn, den kungliga plikten och mer.

Daniels stöd för Victoria i hennes roll som blivande monark är viktigt. Ofta genomför de resor och olika besök tillsammans. Senast lämnade de landet för prins Christians festliga galamiddag.

Estelles magiska klänning får alla att tappa andan – strålar med Victoria och Daniel!Brand logo
Estelles magiska klänning får alla att tappa andan – strålar med Victoria och Daniel!

Då fick även Estelle följa med, något som var svårt att missa när hon mer eller mindre stal showen.

Daniel om plikten som prins

Ibland händer det att Daniel hamnar i skymundan, en roll som han inte har några problem med.

– Jag går bakom och njuter och försöker bidra, men har inget problem att se min roll och min situation i det hela, sade Daniel i en SVT-intervju med Carina Bergfeldt i slutet av sommaren. Då syftade han till Victoria.

Annons

Sida vid sida står de, eller då och då står Daniel lite bakom med Victoria i spetsen. Men de är också vana med att vara ifrån varandra, när plikten skiljer dem åt.

Avståndet mellan Victoria och Daniel

Troget ger sig kronprinsessan ofta av och lämnar Haga och familjen bakom sig. Ibland händer det också att Daniel får ge sig ut på egen hand.

Som på torsdagen den 19 oktober. För Daniel bär det av till Jönköping dryga 30 mil hemifrån. Där ska han delta på invigningen av en ny domstolsbyggnad.

Kronprinsessan lämnar också Haga slott, men inte tillsammans med Daniel. I ställer reser hon över 80 mil uppåt i landet, till Arvidsjaur beläget i Norrlands inland, för att närvara vid fanöverlämningen till Norrlands dragonregemente, K 4.

Victoria och Daniel säger hejdå till barnen

De båda lämnar Haga och barnen hemma, om än bara för en dag. Men sedan skiljs de åt, Victoria far upp och Daniel ner. Och trots att de är vana med att vara ifrån varandra blir det kanske extra tydligt idag, mellan sig har de nämligen över hundra mil.

Snart, redan imorgon blir det däremot ett kärt återseende för kronprinsessparet. Då får de träffa varandra, barnen och såklart Rio hemma på Haga.

Foto: TT

Annons