Victoria och Daniel – sanningen bakom kärleksresan

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar tio år efter förlovningen.

De sov i tält. Och barnen var inte med. Här är alla detaljerna om kronprinsessan Victorias och prins Daniels privata kärlekshelg!

 

Här är bilderna från Victorias och Daniels privata kärlekshelg. Tre barnfria dagar, bara de två. Och med övernattning under den stjärnklara septemberhimlen.

– De åkte bil upp till Jämtland i fredags, och de bodde både i tält och på fjällstationen. Barnen var inte med, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Victoria och Daniel – semester utan barnen

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vandrar Jämtlandstriangeln.

Victoria och Daniel fick en härlig barnfri helg. Prinsessan Estelle och prins Oscar var kvar hemma på Haga.

För Victoria var detta en dröm som gick i uppfyllelse. I ett år och tre månader har hon pratat om och att hon ville göra detta, och i fredags kunde hon och prins Daniel äntligen dra på sig vandringskängorna och ge sig ut på den 47 kilometer långa vandring som går under namnet Jämtlandstriangeln: En klassiker som tog dem från Storulvåns fjällstation via Sylarna och Blåhammaren och tillbaka till Storulvån igen. Hela vägen med packningen på ryggen.

Det blev tre dagar fyllda av upplevelser, sida vid sida med Daniel: Genom fjällbjörkskogen och över hängbroarna. De vadade över fjällbäckarna och rastade i vindskydden. Och kunde njuta av den magiska utsikten över kalfjället.

Kronprinsessan Victorias vandring i Jämtland

Victoria släcker törsten i fjällbäcken.

Samtidigt visade det sig att det inte var så illa med prins Daniels ”knäskada”: Förra helgen såg vi honom med ett knäskydd på höger knä – men nu kunde han alltså utan hinder gå den här fem mil långa och rätt krävande vandringen. Det blev tre intensiva dagar.

LÄS MER: Bilden avslöjar prins Daniels knäskada

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på vandring i Jämtland

Två kungliga tältvandrare. Det blev både en privat kärlekshelg – och ett sätt att lyfta fram den svenska naturen.

Victoria och Daniel fjällvandrar varje år

Och det var inte första gången som Victoria och Daniel var ute och vandrade, bara de två.

– Det stämmer. Kronprinsessparet försöker göra en sådan här fjällvandring varje år vid den här tiden, säger Margareta Thorgren.

–  Att vandra är en aktivitet som de verkligen uppskattar. Och i var det en extra passande semester med tanke på coronarestriktionerna.

Så här såg det till exempel ut i Lyngen i Norge i september 2015 (den översta bilden):

LÄS MER: Victoria och Daniel på privat gardenparty!

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT.