Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniels sommarpresent till barnen – för 350 000 kronor

19 jun, 2023, 17:00 

Kronprinsessfamiljen har en underbar sommar att se fram emot.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel jobbar väldigt hårt, nästan årets alla dagar. Inte ens midsommar – en nästintill helig ledig dag för svenska folket – är de skonade.

Men under sommarmånaderna hör det till vanligheten att deras schema rensas så de får tillbringa välförtjänt kvalitetstid med familjen ute på Öland.

Och sommaren blir härligare än någonsin, efter Victoria och Daniels lyxköp!

Så blir kronprinsessans stora fest • Haralds egna ord om olyckan • Victorias viktiga resa – 3 kungliga snackisar från vecka 24!Brand logo
Så blir kronprinsessans stora fest • Haralds egna ord om olyckan • Victorias viktiga resa – 3 kungliga snackisar från vecka 24!

Så bor kungafamiljen på Öland

Att Öland har en alldeles särskild plats i kungafamiljens hjärtan vet vi alla. Victoria har firat nästan alla sina födelsedagar där, och det är på Öland som de får en chans att ladda batterierna.

På Solliden slott har kungen varit under sommaren ända sedan han var liten, och traditionen gick i arv till kronprinsessan och hennes familj.

– Vi trivs så oerhört bra. Det är fantastiskt fint, har prins Daniel sagt om Öland.

Solliden slott
Bakom dessa väggar på Solliden slott ryms många minnen.

Men det är inte bara på Solliden de håller till. När hela kungafamiljen samlas där är de utspridda. Prinsessan Madeleine och familjer, samt prins Carl Philip och prinsessan Sofia och barnen bor ihop i Kavaljershuset.

Annons

Victoria och Daniel däremot har en alldeles egen oas. Inom Sollidens slottsområde färdigställdes 2013 deras lyxvilla Villa Skönvik, där de numera håller till på somrarna. Se bilderna här!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels lyxköp till barnen

Tre eldstäder fördelade 328 luftiga kvadratmeter och golv av slipad kalksten är bara några av sakerna som kronprinsessparet betalade minst 10 miljoner kronor för.

Dessutom finns en rymlig sjönära tomt, perfekt för varma sommardagar.

Men paret lät också samtidigt bygga en pool – till Estelle och Oscars stora glädje! Den ska ha kostat 350 000 enligt experter, och således vara en extra pampig pool.

– Den ser ut att vara fyra gånger tio meter. Den vanligaste poolen vi säljer är på fyra gånger åtta meter, har Magnus Holgersson på Folkpool sagt till Expressen.

– Victorias och Daniels pool kostar minst 350 000 kronor, men kan gå på över en miljon kronor om den är gjuten och har mosaik. Jag är glad att se att de väljer att förverkliga sin dröm.

Flygbild över Solliden på Öland
Längst till höger har vi Villa Skönvik, och längre bak i mitten ligger Solliden slott.

Foto: TT

Annons