Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniels stora beslut skapar skriverier: "För att stärka relationen..."

24 nov, 2023, 20:00 

Kronprinsessparets beslut har skapat rubriker utomlands!

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel engagerar inte bara hemma i Sverige, kungligheterna är stora favoriter i utlandet. Det händer inte sällan att deras namn dyker upp i rubriker runt om i världen – och nu har det hänt igen!

Denna gång är det ett alldeles särskilt beslut som uppmärksammas.

Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Kronprinsessparets stora beslut uppmärksammas utomlands

Nästa vecka kommer vi nämligen få se en kunglig superkvartett återförenad: Victoria och Daniel ska hälsa på William och Kate i Storbritannien!

Den 29 november åker de på ett tre dagar långt officiellt besök, där bland annat ett besök till Windsor står på agendan.

Dessutom har kronprinsessparet blivit special-inbjudna att närvara vid den årliga Royal Variety Performance i Royal Albert Hall. Det är en tv-sänd underhållningsgala med en tradition som sträcker sig långt bak i tiden, och de brittiska kungligheterna är givetvis hedersgäster. Men det tillhör inte vanligheterna att de får främmande!

Annons

I tidningen People skriver man om Victoria och Daniels beslut att ta sig till Storbritannien, och beskriver det som följande:

"Genom att William och Victoria båda är arvtagare till sina respektive troner delar de också ett unikt band och är unikt placerade för att fortsätta stärka relationen mellan de två kungafamiljerna och deras två länder"

Prinsessan Kate och kronprinsessan Victoria
Snart får powerkvinnorna Kate och Victoria ses igen!

Prins William och kronprinsessan Victoria delar speciella ödet

Resan sker på uppdrag av den svenska regeringen, och även de konstaterar att syftet med resan är att främja och stärka de relationer som finns mellan länderna.

Sverige och Storbritannien har ett gott samarbete, inte minst via kungahusen. De är goda vänner, och givetvis också släkt. Kungen är ju brylling med den nu framlidne drottning Elizabeth.

Och precis som man skrev i artikeln i People – nu är det William och Victorias jobb, som framtida regenter, att hålla den goda relationen vid liv!

Foto: TT

Annons