Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victoria har fått trist besked – lämnar landet

24 nov, 2023, 06:00 
Kronprinsessan Victoria har fått ett trist besked, som rör hennes syster prinsessan Madeleine.
Annons

Nästa vecka, den 29 november, lämnar kronprinsessan Victoria och prins Daniel landet för ett officiellt besök till Storbritannien. Resan är planerad sedan en tid tillbaka, och schemat är fullspäckat.

Men nu kommer ett trist besked. Resan krockar med en annan viktig händelse, som Victoria tvingas avstå.

Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Prinsessan Madeleines oväntade resa till Sverige – hovets besked

Svensk Dam kunde nämligen idag berätta att prinsessan Madeleine reser hem till Sverige tidigare än tänkt. Den 29 november har World Childhood Foundation styrelsemöte, och som vice hedersordförande kommer Madeleine givetvis närvara på plats.

Hon stannar tills dagen därpå, då man anordnar en hyllningskonsert i drottning Silvias ära, dit alla drottningens stiftelser är inbjudna.

Annons

– Nästa vecka är det styrelsemöte med Childhood. Det innebär att alla representanter, alla styrelser från samtliga länder för Childhood, kommer till Stockholm för ett årsmöte. Detta möte fortsätter dagen efter och avslutas på Lilla Akademien, där drottningen då bjudit in alla övriga stiftelserna, förklarar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam.

Det blir alltså en kort visit, trots den långa resan från Florida till Stockholm:

– Det är den 29:e och den 30:e, därefter åker prinsessan tillbaka hem igen.

Kronprinsessan Victoria missar Madeleines Sverige-besök

Ett underbart besked till hela familjen hemma i Sverige, som ju inte får träffa Madeleine alltför ofta. Men desto tristare är det för kronprinsessan Victoria. Sverige-besöket krockar ju med att kronprinsessan lämnar landet.

Annons

Förhoppningsvis kommer Madeleine hem någon dag tidigare så hon och Victoria får chansen att träffas en stund innan Victoria åker iväg.

Annars dröjer det ju inte alldeles för länge innan Madeleine och familjen kommer till Sverige igen, för ett julfirande med familjen.

Victoria har ju dessutom ett spännande program ihop med Daniel i Storbritannien att se framemot. Bland annat blir det en träff med prins William och prinsessan Kate på Windsor slott, och en specialinbjudan till galakvällen Royal Variety Performance i Royal Albert Hall. Då kommer de få njuta av uppträdanden av bland annat Cher och Zara Larsson!

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria
Syskonkärlek!

Foto: TT

Annons