Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victoria och Madeleine – därför väljer de olika för sina hundar

Kronprinsessan Victoria Prins Oscar Prinsessan Estelle Prins Daniel Hunden Rio Prinsessan Madeleines hund Teddy

Kronprinsessan Victorias Rio och prinsessan Madeleines Teddy, två ”hundkusiner” som lever helt skilda liv. Precis som sina mattar!
Här är kungafamiljens bästa vänner!
Slå på ljud

Kungafamiljen har en ny stjärna och han har fyra ben och svans. Victorias hund Rio har tassat fram i den kungliga frontlinjen och på de nya bilderna från Haga har han fått en av huvudrollerna.

Fotografen Linda Broström har placerat honom lite i utkanten av bilden, men det hjälper inte, det är Rio – och prins Oscar – som stjäl showen ändå. Rio med sin allmänna gullighet och Oscar med sitt oemotståndligt glada smil!

LÄS MER: Bråket kring kronprinsessan Victorias hund Rio – så gick det sen

Prinsessan Estelle Prins Oscar Bilder från Haga

Prins Oscar gick på charm-knockout!

Men Rio har ju också en jämnårig kunglig ”kusin”: Prinsessan Madeleines hund Teddy. Han verkar dock i skuggan av stjärnhunden Rio, inte så konstigt eftersom han bor i Miami, Florida, och nästan aldrig syns på bild. En konsekvens av hans mattes stränga beslut om att behålla privatlivet utanför blickfånget.

På det viset speglar ”prinsesshundarna” sina ägare och deras roller: Kronprinsessan Victorias utåtriktade och mycket centrala plats som tronföljare i kungariket Sverige. Och prinsessan Madeleines ställning som den som enbart går in och stöttar upp när det behövs.

Prinsessan Madeleine Kronprinsessan Victoria Teddy Rio labradoodle cavapoo

Två prinsessor, två helt olika ställningstaganden. Även när det gäller familjens hundar.

Frågan är dock om prinsessan Madeleines Teddy kommer att kunna följa med hem till Sverige? Förhoppningen är ju att prinsessan Madeleine och hennes familj inom en hyfsat snar framtid ska kunna sätta sig på planet hem till Stockholm.

Teddy ser dock ut att spränga gränsen för att få sitta i väska i flygkabinen med råge – de flesta flygbolag har en maxvikt på 8 kilo. Så det ser ut som att han antingen får resa i transportbur i lastutrymmet eller stanna hemma med hundvakt.

Bråket om Victorias och Madeleines blandrashundar

Hunden Rio cavapoo Haga Slott Kronprinsessan Victorias hund

En bild av Rios hundliv hemma på Haga, från SVT:s Året med kungafamiljen.

Vid sidan av detta så har blandrashundarna Rio och Teddy ju också skapat stort tumult eftersom de är av raserna cavapoo (blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel) och labradoodle (som är frammixad mellan pudel och labrador). Men nu, ett år senare, har själva stormen på det hela taget mojnat, med undantag för några uppblossande debatter i media då och då.

LÄS MER: Bilderna avslöjar: Sanningen om prinsessan Madeleines hund

LÄS MER: Efter kronprinsessan Victorias omstridda hundköp: Hårda kravlistan!

LÄS MER: Bilden avslöjar! Kronprinsessan Victorias privata rum på Haga

Foto: Linda Broström/Kungliga Hovstaterna, Prinsessan Madeleine/SVT, TT, Året med kungafamiljen/SVT.