Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Madeleines exklusiva 40 årsfiranden: Detaljerna från hemliga festerna

08 jan, 2023, 05:30 
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har båda upplevt den häftiga milstolpen: 40–årsdagen. Läs mer om kungligheterna magiska firanden!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Miljonregnet över kungabarnen – så mycket blev vinsten!Brand logo
Miljonregnet över kungabarnen – så mycket blev vinsten!

De kungliga systrarna Madeleine och Victoria har båda passerat 40.

Är det inte en svindlande tanke? Tiden har gått så fort...

Kronprinsessans födelsedag, 14 juni 2017, spenderades, likt resten av hennes födelsedagar, framför allmänheten. Detta år spenderades dagen däremot inte helt och hållet på Öland likt tidigare år...

Victorias 40–års tankar: "Mitt i livet"

På Victorias 40 årsdag genomfördes en kortege från Kungliga slottet till Hovstallet – allt för att åskådarna som väntade på Stockholms gator skulle få se sin kronprinsessa på bemärkelsedagen!

Firandet på Borgholms IP började först senare på kvällen. Där anordnades, enligt tradition, "Victoriakonserten" . Speciellt inbjuden gäst under kvällen var skidåkar–ikonen Ingemar Stenmark som gratulerade kronprinsessan. Stort!

Annons

Victorias 40 årsdag var alldeles speciell – kronprinsessan fick möjlighet att tänka över de år som passerat...

– Det är en siffra, och ja det är ju lite mitt i livet. Jag tycker det har gått väldigt fort så jag ser det som en möjlighet att stanna upp och reflektera lite. Jag kan inte riktigt identifiera mig med att jag är 40, säger kronprinsessan Victoria till SVT.

Victoria var då helt ovetande att hon skulle firas storslaget några veckor senare – den stora festen med speciellt inbjudna lyckades förbli hemlig.

Prins Daniels hemlighetsmakeri: Överraskade kronprinsessan

Den privata jättefesten anordnades på Haga slott, där kronprinsessfamiljen bor.

– Det är en överraskningsfest och den har verkligen hållits hemlig för Victoria som inte anade något i förväg. Det är en privat fest för att fira hennes 40-årsdag i efterskott, säger Margareta Thorgren i samband med Daniels överraskningsfest.

Kungligheterna dansade loss hela natten – musiken från slottet ska ha hörts ända till fjärilshuset i Hagaparken, enligt en fotograf.

Annons

Välkända gäster på plats var syrran Madeleine och hennes Chris, Victorias barndomsvänner, Peter Foppa Forsberg med fru, Jan Dinkelspiel och Karl Johan Persson, VD för Victorias favoritklädmärke H&M.

Kungliga kompisarna från Norge, kronprins Haakon och prinsessan Mette–Marit närvarade och lämnade festen i bil först klockan tre morgonen därpå.

Vilken lyckad kväll och natt!

Kronprinsessan Victoria
Inspireras av våra kungligheter: Kronprinsessan Victoria fullkomligt strålade på sin 40–årsdag

Madeleines okända firande med nära vännerna

Prinsessan Madeleine firade den stora milstolpen 40 den 10 juni 2022 i sitt älskade Florida, USA.

Madeleines firande var, till skillnad från hennes syrras, väldigt privat. Prinsessan vaknade till lyckoönskningar och gratulationer från kungafamiljen – fast på distans, såklart.

Kungafamiljen firade Madeleine först när hon landade i Sverige för det årliga sommarbesöket. Madeleine och familjen reste hem i slutet av juni.

Annons

I "Året med kungafamiljen" avslöjar Madeleine att hon firade jämnt med en privat födelsdagsfest:

— Det var jättehärligt, jag firade med vänner... avslöjar hon.

Prinsessan menar att 40–årsdagen endast bar med sig glad förväntan. Någon trist känsla över att bli äldre – det fick hon inte.

— Vissa har ångest över att fylla 40, men jag tycker 40 känns rätt härligt! Det känns bra...

Madeleine värdesätter det som hon får ha kvar i livet.

— Framförallt om man kan fylla 40 och ha sina nära och kära omkring sig fortfarande. Man uppskattar det man har i livet. Känner tacksamhet!

Prinsessan Madeleine
40 passar Madeleine perfekt! Prinsessan är sorgfri i tanken att åldras.

Foto: TT

Annons