Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victoria och Silvia lämnar slottet – för gemensam resa

Victoria och Silvia lämnar slottet – för gemensam resa

Christine Olsson

Victoria och Silvia lämnar slottet i maj!

Så blir Victoriadagen 2022!
1:21

Efter reklamen: Så blir Victoriadagen 2022!

(1:21)

Slå på ljud

Coronapandemin är över. Därmed kan kungafamiljen ut och resa igen! Och nu är det klart att Victoria och Silvia lämnar Haga respektive Drottningholms slott för en resa tillsammans.

Drottningen och kronprinsessan kommer åka till Helsingborg den 31 maj och närvara vid invigningen av stadsmässan H22 som kretsar kring innovation och stadsutveckling. Den senaste gången kronprinsessan besökte Helsingborg var för tre år sedan, då åtog hon sig uppdraget att bli beskyddare för H22 City Expo.

Victoria och Silvia lämnar slottet för besök i Helsingborg

– Det betyder självklart jättemycket. Dels eftersom de har så starka varumärken men också att det tillhör inte vanligheterna att drottningen och kronprinsessan åker tillsammans. Ofta åker drottningen med kungen och kronprinsessan med prins Daniel eller själv. Så det är kul utifrån den orsaken, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Drottningen kommer att inviga Minnenas och kunskapens trädgård, som är särskilt utformad för personer med kognitiva svårigheter. Silvia ska också inviga SilviaBo som har utvecklats med hjälp av stiftelsen Silviahemmet.

– Drottningen har ett starkt engagemang för demensfrågor och hon besöker oss utifrån hennes engagemang men också för att vi ligger långt fram med personer som har demenssjukdomar, säger Peter Danielsson.

LÄS MER: Arkitektens svåra besked till Pernilla Wahlgren: Nya huset är för stort

LÄS MER: De tävlar i Masked Singer Sverige 2022 – se bilderna här!

LÄS MER: Sanna Lundells ärliga svar om livet med Mikael Persbrandt: "Det är osunt"