Victoria om gemensamma intresset med kungen: "Det smittar av sig"

kronprinsessan victoria parasportgalan

Kronprinsessan Victoria är tilllbaka efter en tuff förkylning. Se filmen från helgens galakväll!

Efter en rejäl vinterförkylning och två inställda uppdrag gjorde kronprinsessan Victoria comeback på den årliga Parasportgalan i centrala Stockholm. Svenska Parasportförbundet är ett idrottsförbund som administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörningar. Och Victoria har stöttat deras arbete i flera år. Därför var hon förstås extra glad över att förkylningen hade lättat så att hon kunde vara med när man utsåg vinnarna på Scandic Continental under söndagen.

Glad över att vara tillbaka

– Det är väldigt roligt att vara här. Jag har sett fram emot det! När jag kom hit kände jag all den här härliga energin. Jag har många fina minnen från många stora events – nu senast från Sydkorea, sa kronprinsessan till en representant från Parasport.

Hon fortsatte sedan intervjun med att berätta hur hennes intresse började.

– Jag har föräldrar som har varit engagerade länge och det smittar av sig. Sedan så är det ett väldigt härligt community!

kronprinsessan victoria parasport

Victoria är en riktig supporter!

Resan till Pyeongchang, där kronprinsessan hejade fram den svenska OS-truppen, var en av förra årets stora höjdpunkter för kronprinsessan. Och självklart bar hon en blågul halsduk med svenska flaggan i högsta hugg.

Under kvällen på Scandic Continental var det simningen som blev den stora vinnargrenen – men fyra välförtjänta priser. Årets kvinnliga parasportare blev till exempel simmerskan Pernilla Lindberg och när hon skulle ta emot priset blev det en kunglig överlämningen uppe på scen. Så här löd motiveringen:

kronprinsessan victoria parasport

Kronprinsessan delade ut pris till simmerskan Pernilla Lindberg.

“Jordbävningen i Mexico City skakade om allt – även planeringen av VM. Mästerskapet flyttades och mästerskapstoppningen justerades. Trots detta simmade Pernilla Lindberg hem två guld, ett silver och ett brons. Pernilla följde sedan upp framgångarna på hemmaplan med hela fem svenska rekord på SM.”

Läs mer

Spana in Victorias ultimata vinterklädsel

Victoria och Daniels helg med norska kronprinsparet

En tuff förlust för Victoria

Foto: Henrik Montgomery/TT