Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria reser utan Daniel – möjliga orsaken bakom: ”Kan vara något privat”

15 jun, 2023, 11:17 

Kronprinsessan Victoria befinner sig på Svalbard – men prins Daniel är inte med på resan.

Annons

Hela sitt har hon drillats för att en dag bli Sveriges drottning och statschef. De senaste har kronprinsessan Victoria växlat upp alltmer och stått vid kungens sida under allt viktigare uppdrag.

Planen avslöjad: Det händer när Victoria blir drottningBrand logo
Planen avslöjad: Det händer när Victoria blir drottning

Victoria måste hela tiden tänka på hur hon representerar Sverige. På så sätt är hon också begränsad i vad hon kan och inte kan göra, enligt kungaexperten Herman Lindqvist.

– Hon kan inte åka i väg i två veckor till Mauritius. Hon är väldigt styrd, den mest styrda av alla i familjen, har historikern och kungaexperten tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Prins Daniel inte med på resan

Som kronprinsessa är det också en stor del av jobbet att resa runt i världen och representera Sverige. Ett sånt tillfälle är nu när Victoria befinner sig på Svalbard och under dagen kliver ombord på isbrytaren Oden.

Annons

Dit har hon rest tillsammans med utbildningsminister Mats Persson (L), som med kronprinsessan ska besöka den svenskledda forskningsexpeditionen som precis återvänt efter sex veckor i Arktis.

Däremot är prins Daniel inte med på resan, trots att han enligt den kungliga kalendern inte har några uppdrag på torsdagen.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria reste utan prins Daniel till Svalbard.

Experten om Daniels frånvaro

Nu har Victorias ensamresa uppmärksammats i danska Se och Hör. Tidningens kungaexpert Caroline Vagle förklarar nu att det inte är helt ovanligt att Daniel inte följer med.

– Kungligheterna har många självständiga uppdrag, så det är absolut inget onaturligt med att kronprinsessan Victoria reser ensam. Det kan till exempel vara att prins Daniel har något annat på agendan. Det är inte allt som står i den officiella kalendern.

– Det kan också vara något privat som gör att de gemensamt kommit överens om att han ska stanna hemma med barnen, säger hon.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prins Daniel syns ofta vid kronprinsessan Victorias sida – men på Svalbard fick hon klara sig utan sin älskade prins!

Foto: TT

Annons