Victoria stoppas – kalendern helt rensad

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria har arbetat flitigt i konungens tjänst sedan sin 18-årsdag. Men nu är hennes kalender rensad på uppdrag – för första gången någonsin. Detta med anledning av coronaviruset.

Coronaviruset kraftiga spridning har tvingat hovet till panikåtgärder. Nu stoppas kronprinsessan Victoria från alla arbetsuppgifter för att undvika att bli smittad, eller att sprida smittan vidare.

Kungen och kronprinsessan separeras helt, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Victoria har inga uppdrag i kalendern

Hennes kungliga kalender har rensats på alla uppdrag och det är ytterst oklart när vi kommer att få se Victoria nästa gång. Det här är ett historiskt drag som vi aldrig har sett tidigare.

LÄS MER: SOFIAS NYA BILD – VISAR UPP ALEXANDER OCH GABRIEL

Under eftermiddag var det tänkt att Victoria skulle följa med kungen på en informationskonselj där delar av regeringen skulle informera far och dotter om det senaste läget gällande coronaviruset, COVID-19. Men nu har kronprinsessans namn plötsligt plockats bort från den programpunkten också.

Läget är ovisst men i nuläget vill kungafamiljen ta det säkra före det osäkra.

Vilken är anledning till att kronprinsessan är borttagen från konseljen?

– Det är beroende på coronaviruset. Med anledning av de säkerhetsdirektiv som vi tidigare har gått ut med så kommer kungen och kronprinsessan inte att närvara vid möten samtidigt. Och det är förstås för att minska risken att båda två skulle bli smittade.

Så det är inget sjukdomstillstånd eller någon karantän som ligger bakom detta?

– Nej. I vanliga fall är ju kronprinsessan med vid alla konseljer, men i och med det rådande läget följer vi säkerhetsdirektiven som vi tidigare har fått ut med

Foto: TT