Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria trött på Haga – bor allt mer i nya drömhuset

12 okt, 2023, 05:00 

Kronprinsessan Victoria och familjen tillbringar allt mer tid ute på idylliska Fågelbro.

Annons

Fyra nya hus, ett plank på över två och en halv meter, mur, pool och gångavstånd till exklusiva Fågelbro golfbana – ja, det är den verklighet som kronprinsessfamiljen lever i nya sommarparadiset på Värmdö.

Victorias & Daniels skärgårdsdröm – här är allt du vill veta!Brand logo
Victorias & Daniels skärgårdsdröm – här är allt du vill veta!

I början av sommaren kunde Svensk Damtidning avslöja att familjen kommit så långt i husbygget att man flyttat in i det lyxiga semesterboendet.

Drömhuset ligger dessutom väldigt nära Haga slott, vilket innebär att de tillbringar i princip varje helg ute på Fågelbro och vandrar runt i en idyllisk miljö bland granar, ekar, hassel och blåbärsris.

Annons
Fågelbro
Kronprinsessan Victorias och prins Daniels nya semesterboende är beläget i en riktig sommaridyll!

Kronprinsessfamiljens lycka ute på Fågelbro

Här kan hagavovven Rio, 3, springa fritt, vädra den så välfriserade och fluffiga pälsen, och lyckligt vifta på svansen över vetskapen om att han har en tomt på 16 386 kvadratmeter att nyttja.

På Haga får de inte längre vara ifred i Hagaparken, utan måste hälsa på alla, och massa folk vill klappa Rio. På Fågelbro kan barnen leka, så sött med en lösspringande Rio, ute i naturen utan att bli uttittade.

Prins Daniel har nära till golfbanan Fågelbro Golf & Country Club, som köptes för 100 miljoner kronor av HM-ägaren Stefan Persson för tio år sedan. Här kan prinsen väga golfklubborna i handen, svinga till med rejäl kraft och se hur slagen skjutsar iväg bollen i en hiskelig fart.

Annons
Hunden Rio
Hagavovven Rio kan springa runt fritt.
Fågelbro Golf & Country Club
Fågelbro Golf & Country Club.
Annons

Grannens ord: ”Jättefin sjötomt”

Sommarparadiset visar också att kronprinsessan Victoria går i pappa kungens fotspår. Det hela kan jämföras med Stenhammars slott, där kungen gärna bor för att vara ifred, han lämnar Lovön och Drottningholm nästan varje helg för sitt helgslott.

Kronprinsessfamiljen har också kända grannar i sin närhet. Bland andra bor Stefan Persson, Olof Stenhammar, familjen Wallenberg och popsångerskan Susie Päivärinta i närheten.

– De bor på en jättefin sjötomt som man har gått och spanat. Det är nästan som en allé in och sen kommer själva tomten och breder ut sig mot vattnet, säger Susie Päivärinta till Hänt och fortsätter:

– Så den är väldigt bra för det är liksom lite skog och berg innan så automatiskt är den väldigt bra tycker jag, för det blir inte det här att folk står och glor in, så den är perfekt för dem.

Foto: TT, Svensk Damtidning/Carolina Byrmo

Annons