Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria vald till Årets Svenska Kvinna – tjusiga firandet med prinsessan Christina

09 sep, 2021, 13:12 
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Christina Årets svenska kvinna 2021
Bästa Victoria! Här firar hon att hon har fått det finaste och coolaste priset – hon är Årets Svenska Kvinna 2021. Svensk Dam följer firandet på plats!
Annons
EXKLUSIVT: Här lämnar kronprinsessan – som Årets svenska kvinna 2021!Brand logo
EXKLUSIVT: Här lämnar kronprinsessan – som Årets svenska kvinna 2021!

Kronprinsessan Victoria är verkligen en person som gör avtryck! Hon har blivit allt från Årets Ölänning till Årets Hetero – och i dag kan hon toppa detta med den riktigt coola titeln Årets Svenska Kvinna 2021!

Alldeles nyss kom den stolta vinnaren hit till vackra Millesgården i Stockholm för att ta emot sitt pris, tjusigt klädd i beige klänning.

Millesgården SWEA International Årets svenska kvinna 2021
Mingel med kunglig guldkant på Millesgården i dag.

Dessutom är prinsessan Christina, som är hedersordförande i SWEA International, med och firar sin brorsdotter – och det blev ett mycket kärt återseende mellan de kvinnliga släktingarna!

Annons
Kronprinsessan Victoria prinsessan Christina Ettan Bratt Årets svenska kvinna 2021

Kronprinsessan Victoria är Årets Svenska Kvinna 2021

Det är föreningen SWEA International som står bakom utmärkelsen, och Victoria får denna hedersbetygelse för att hon ”på ett utmärkande sätt representerar och lyfter fram Sverige av idag i världen”. Beslutet klubbades vid SWEA Internationals årsmöte.

Kronprinsessan Victoria Prinsessan Christina Årets Svensk Kvinna 2021 Prisutdelningen

– Kronprinsessan står för allt det som SWEA identifierar sig med: Ett nutida, modernt Sverige med öppenhet, inkludering, miljötänkande och omsorg. Egenskaper som vi Sweor för med oss ut i världen i ett globalt systerskap över gränserna, säger Barbro Osher som är svensk generalkonsul i San Fransisco och hyllad filantrop, och den som har nominerat Victoria.

Annons

Och Barbro Osher vet vad hon talar om – hon känner kronprinsessan väl. De har mötts i alla möjliga olika sammanhang, både officiellt och privat: Det var till exempel hemma hos Barbro och hennes amerikanske man Bernhard som kronprinsessfamiljen bodde när de för sex år sedan var på kombinerad jobbresa/semester i San Fransisco.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Christina Årets svenska kvinna 2021

Sweorna har delat ut Årets Svenska Kvinna sedan 1989 och i år är det medlemmarna själva som har röstat fram vinnaren Victoria.

Annons

– Fem fantastiska kvinnor gick vidare till slutomröstning och vinnaren var förstås inte helt oväntad, säger ordföranden Suzanne Langeland Southard.

– Och det är ju extra roligt att det i år är precis tjugo år sedan drottning Silvia blev utsedd till Årets Svenska Kvinna.

Kronprinsessan Victoria Millesgården Årets Svenska Kvinna 2021
20 år efter mamma Silvia – nu är det Victorias tur att bli Årets Svenska Kvinna.

SWEA – nätverket bakom Årets Svenska Kvinna

Millesgården SWEA International Årets svenska kvinna 2021
Ceremonien ägde rum i Carl Milles stora ateljé på Millesgården.

SWEA International har 6000 medlemmar och är ett globalt nätverk för svenska och svensktalande kvinnor som bor – eller har bott – utomlands. Man har avdelningar över hela världen och är den största ideella, Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige.

Annons
Kronprinsessan Victoria prinsessan Christina Suzanne Southard ordförande SWEA International Årets svenska kvinna 2021
Victoria och prinsessan Christina med Suzanne Southard som är ordförande i SWEA International.

Foto: Claudio Bresciani/ TT, Helena Wiklund/Svensk Dam

Annons