Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

21 358 steg med Victoria: ”Plötsligt dök prins Daniels syster upp i skogen!”

08 jun, 2019, 13:19 
Kramar, myggjakt och en kunglig släktträff mitt i skogen. När kronprinsessan är ute och vandrar kan vad som helst hända!
Annons

1,6 mil. 21 358 steg. Och 100 000 arga myggor. Där har ni kronprinsessan Victorias vandring genom drottning Kristinas gamla jaktmarker i Gästrikland. Ett landskap som brukar kallas “porten till Norrland” och som dessutom har extra kunglig glans eftersom det är prinsessan Madeleines hertigdöme.

Kronprinsessan Victoria träffar en miniprinsessa under vandringen i Gästrikland.
Gulliga prinsessmötet. ”Men oj vad det glittrar fint om dig!” berömde Victoria.

Victoria som älskar väder (ja ALLT väder, även snöyra!) fick njuta av en varm svensk sommardag. Svansen av vandrare ringlade längs Norrlandet med sina vackra gamla grosshandlarvillor (där det numera bor en hel del hockeykillar som tjänat storkovan i hockeyligorna i Nordamerika). Kronprinsessan fick både se fin svensk skog och känna vinden i håret från utsiktsplatsen högt över havet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria Gråberget Gävle
När vi hade knogat oss uppför Gråberget väntade den här underbara utsikten över Gävlebukten.

Men hur är det egentligen att vandra med Victoria? Ja en sak är klar, hon älgar på med väldigt raska steg. Trots det lyckades hon ändå se varenda en som stod och väntade med en välkramad bukett liljekonvaljer (Gästriklands landskapsblomma).

Gävles landshövding Per Bill med kronprinsessan Victoria.
Kronprinsessan spred så mycket glädje – och möttes av så mycket värme. Landshövding Per Bill assisterade med den fina skylten.

Fast alla fina möten innebar också en viss utmaning för tidsschemat och dagens värd, landshövding Per Bill. Men så klämde kronprinsessan i med ett ljudligt:

Annons

– Nu GÅÅÅR vi hörni!

Med sig från hovet hade hon som vanligt sin hovmarskalk Karolin A. Johansson samt adjutanten Jonas Forsmark (för dagen i militärgrön fältuniform):

Kronprinsessan Victorias adjutant Jonas Forsmark.
Adjutanten med några av dagens alla buketter.

Dessutom är det alltid sjukvårdskunnig personal med på vandringarna, den här gången i form av Rödakorsaren Alexander Helgesson som till vardags jobbar med krisberedskap på länsstyrelsen i Dalarna. Han hade hjärtstartaren på ryggen, men denna dag behövde han och hans kollega bara plåstra om ett ben.

Annons
Sjukvårdspersonal var med under kronprinsessan Victorias vandring i Gästrikland.
Tryggt att det finns sjukvårdspersonal med i ledet. Vandringarna är ju långa och det är många ovana vandrare som går med.

Så vandrade kronprinsessan fram längs havet, förbi de röda stugorna och längs dikesrenarna med midsommarblomster. Hennes maffiga förlovningsring gnistrade i solen, men mot de ilskna myggorna fick hon slåss som alla andra.

Kronprinsessan Victoria vandrade längs havet utanför Gävle.
Runt 150 personer hängde med på Victorias vandring från Engeltofta till Argos. Lurviga keeshonden Sugar, 6 år, hade åkt ända från Jämtland med matte och husse.

I vimlet träffade jag prins Daniels trevliga farbror och faster, Nils och Ann-Catrin Westling. De bor i en vacker gul trävilla i det gamla fiskeläget Utvalsnäs på Norrlandet utanför Gävle och nog ser man vem Daniel brås på:

Annons
Nils Westling och hans fru Ann-Catrin Westling var med på kronprinsessan Victorias vandring i Gästrikland.
Olle Westlings lillebror Nils med sin fru Ann-Catrin.

Nils, ni är bra lika, du och Daniel!

– Ja, de säger att vi är lite lika på rösten…

Sin lunch åt kronprinsessan i klubbhuset hos Gefle Segel Sällskap i Huseliiharen. Där bjöds det på läcker skärgårdstallrik (även om det ryktades att Victoria slog till på det vegetariska alternativet Chèvre Wellington).

Det serverades skärgårdstallrik till lunch under kronprinsessans vandring i Gästrikland.
Dagens lunch.
Annons

Och det var sedan det hände, det som gjorde att man insåg att när Victoria är ute och vandrar, då kan allting hända. För plötsligt stod hon bara där i shorts och keps: prins Daniels evigt coola syster Anna Westling Söderström. Och med sig hade hon sin man Mikael.

Prins Daniels syster Anna Westling Söderström.
Daniels coola syster.

Victoria utbrast lätt chockad:

– Men jag hade ingen aning om att Anna och Micke skulle komma!

Kronprinsessan Victoria med prins Daniels syster Anna Westling Söderström och hennes man Mikael Söderström.
Kronprinsessan sken som en sol när hon fick sällskap av sin svägerska Anna.

Inte nog med det, prins Daniels kusiner Frida och Sara dök också upp och så radade de alla upp sig mitt ute i skogen så att jag kunde ta denna fina bild:

Annons
Nils och Ann-Catrin Westling med barnbarnen Florentine och Ralph, deras dotter Frida med sin man, samt längst till höger prins Daniels syster Anna med sin Mikael.
Nils och Ann-Catrin Westling med barnbarnen Florentine och Ralph, deras dotter Frida med sin man, samt längst till höger prins Daniels syster Anna med sin Mikael.

Familjen Westling samlad till dop

Att hela familjen var samlad hade sin speciella förklaring. I dag döps prins Daniels pyttelilla kusinbarn, 3 månader ung.

– Han ska heta Henry, det är officiellt från i morgon om vi i inte ändrar oss, skojade hans mamma Sara.

Kronprinsessan Victoria med prins Daniels kusin Sara och hennes son Henry. Bakom står Ann-Catrin och Nils Westling med barnbarnet Florentine.
Kronprinsessan Victoria med Daniels kusin Sara och hennes babyson Henry. Bakom syns lilla Florentine.

En dag som denna kunde familjen Westling verkligen vara stolt över sina hemtrakter.

Annons

– Ja Gävlebukten visar sig från sin bästa sida, log Sara.

– Vi bor i Stockholm annars, och det är så mysigt att komma hem hit till mamma och pappa.

Prins Daniels kusin Sara med sin man Jesper. Han får en kram av kronprinsessan Victoria.
Saras man Jesper får en kram.

För Victoria blev det ett riktigt kramkalas med Daniels släkt och innan hon satte sig på 19.16-tåget hem från Gävle hade hon också hunnit bli hedersmedlem i Gävle Taekwandoklubb, fått veta mer om fisket vid Gävlekusten och lärt sig surra en trefot hos sjöscouterna. Samt provsmakat den berömda, granrisrökta Bönaböcklingen.

Annons
Den berömda Bönaböcklingen från Gästrikland.

– Åh det här är barndomsminnen för mig, sa kronprinsessan Victoria som brukade hjälpa pappa kungen att röka strömming när hon var liten.

Kronprinsessan Victoria på landskapsvandring i Gästrikland.
Mot Dalarna! Där går den 25:e och sista vandringen på onsdag.

Med vad kan man annars säga om kronprinsessans vandringar, inför finalen i Dalarna på onsdag? Jo, att Västergötland var regnigast, Södermanland var längst (1.9 mil) och att Lappland bjöd på djupaste snön.

Och Gästrikland? Ja, vi säger som Victoria: Det går ju inte att jämföra. Men en finare dag kunde hon inte ha fått.

Foto: Christine Olsson/TT, Helena Wiklund/Svensk Damtidning

Annons