Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias agerande med Ewa Westling ifrågasätts

15 aug, 2020, 19:00 
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan victoria ewa westling
Kronprinsessan Victoria är en person som gärna delar med sig av sina ägodelar. Men nu ifrågasätts hennes val.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 33?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 33?

Kronprinsessan Victoria är en givmild person som gärna delar med sig till släkt och vänner. Hon har till exempel lånat ut sina kläder och accessoarer vid flera tillfällen. Svärmor Ewa Westling är en dem som har fått botanisera i Victorias garderob.

Victorias val förvånar

Under en födelsedagskonsert på Nordiska museet, i samband med att kungen fyllde 70 år våren 2016, lånade Victoria ut en blå aftonväska till sin svärmor. Häromdagen publicerade Svensk Damtidning återigen den fina bilden på Ewa och den snygga aftonväskan, från L.K. Bennett.

Ewa Westling
Ewa Westling med en aftonväska som hon lånat av Victoria, år 2016.Lånen är ett perfekt exempel på kronprinsessans generositet. Dessutom rimmar det väl med hennes arbete för hållbarhet. Men nu ifrågasätts Victorias val att låna ut accessoarer till en person som inte ingår i kungafamiljen.

“Skall kläder inköpta för officiellt bruk och betalade med skattemedel användas av släkt och vänner?”, undrar många läsare.

Men aftonväskor, som inte används särskilt ofta, slits ju inte på samma sätt som klädesplagg. Det här vet förstås Victoria och hennes utlåningar gör ju inte att hon själv slutar använda plaggen och accessoarerna. Ägodelar hon tycker om vill hon helt enkelt dela med sina nära och kära – på ett kärleksfullt, och hållbart, sätt!

Foto: TT

Annons