Victorias beslut för barnen – efter larmet från Estelles skola

kronprinsessan victoria prinsessan estelle corona campus manilla

TT
Under fredagen kom uppgifter om att skolbarn i Estelles skola testats positivt för corona, Victoria agerade direkt.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?
Slå på ljud

En av de mest centrala punkterna i rekommendationerna från folkhälsomyndigheten när det kommer till att minska spridningen av coronaviruset är den om att stanna hemma om man känner minsta symptom på förkylning eller sjukdom. Det följde kronprinsessan Victoria med familj i veckan, när de höll Estelle hemma från skolan med lättare förkylningssymptom, en åtgärd som nu visar sig vara en slags tur i oturen.

Klasskamrater till Estelle har testats positivt för corona

Det har nämligen konstaterats att flera barn i Estelles klass på Manillaskolan på Djurgården har smittats av viruset och även testat positivt, något Expressen var först att rapportera.. Men Estelle har inte varit i skolan i veckan och risken för smitta har varit minimal.

Trots det valde hovet att vara på den säkra sidan och valde att testa hela kronprinsessfamiljen för covid-19, ett test de fick tillbaka med negativt svar, återigen.

prinsessan estelle

På prinsessan Estelles Campus Manilla har det hittills varit undervisning på plats, trots smittorisken.

Raphael Stecksén Kungahuset.se

– Prinsessan har varit hemma för lättare förkylning under ett antal dagar. Efter att familjen fått informationen från skolan har familjen testats idag. Och de har testat negativt, alla, säger Margaretha Thorgren, hovets informationschef.

Det måste vara en otrolig lättnad för hela kungafamiljen att få tillbaka ett negativt svar, smittspridningen i landet ligger på en hög nivå och risken för att bli smittad ökar fortfarande.

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning