Victorias beslut för familjemedlemmen – tydliga markeringen

Kronprinsessan Victoria och familjens hund Rio är vovven bakom blandrasbråket. Men att folk kritiserat deras val är inget som förändrar deras kärlek till den lurviga krabaten!

Slå på ljud

För runt ett och ett halvt år sedan kom den glädjande nyheten att kronprinsessanfamiljen skaffat hund! Men snart började kritiska röster höjas mot det faktum att familjen hade valt en blandrashund, en så kallad cavapoo – en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel.

”Så tråkigt att prinsessan stödjer blandrasavel, något som Svenska Kennelklubben arbetat i många år för att motarbeta.”, skrev en besviken följare på Instagram när hovet presenterade den nya familjemedlemmen Rio.

Här var Rio en liten valp och hade precis kommit hem till Haga slott.

Sötchock! Rio - nio veckor gammal.

Kronprinsessan visar stolt upp hunden Rio – trots kritiken

Innan Rio kom till familjen så hade Victoria och Daniel länge längtat efter en fyrbent familjemedlem. Problemet är dock att Daniel är pälsallergiker. Men en cavapoo uppges vara ”nära allergivänlig” och därför vågade familjen sig ändå på att skaffa Rio, även fast det inte finns några garantier.

Men än så länge verkar det ha gått bra och Rio syns mer eller mindre med familjen var de än befinner sig. Victoria och de andra i familjen verkar inte särkilt berörda av den kritik de fått, Rio är ju en i familjen! Och Victoria visar stolt upp honom på familjebilder, trots allt blandrasbråk.

Rio på nationaldagen!

Linda Broström Kungl.Hovstaterna

Årets kungliga familjefoto! Här ser vi Estelle klappa lilla Rio, även kungaparets hund Brandie är med.

Jonas Ekstrmer/Kungl.Hovstaterna

Kronprinsessan Victoria ute på tur med Rio vid Gripsholms slott i Mariefred.

Prinsessornas val av hund – stor efterfrågan på blandraser

Även prinsessan Madeleine har en blandras, hunden Teddy. Och prinsessorna är inte de enda som har fallit för de sagolika filurerna på fyra ben. Efterfrågan på blandraser som maltipoo, cockapoo och cavapoo har formligen exploderat de senaste åren.

– Intresset för cavapoos har ökat och med det har också priserna stigit. Priset på marknaden för en sådan här hund ligger på mellan 30 000 och 40 000 kronor, har Hans Rosenberg, pressansvarig på svenska Kennelklubben tidigare sagt till Svensk Dam.

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna

LÄS MER: Kungens sällsynta beslut för familjen – inte skett på 1481 dagar!

LÄS MER: Svenskdam avslöjar: Kronprinsessfamiljen är på hemlig båtsemester – vi har bilden!

LÄS MER: Nya detaljer om prinsessan Madeleines och barnens sommar i Sverige!