Victorias beslut för prins Oscar väcker reaktioner

kronprinsessan victorias beslut för prins oscar

Kronprinsessan Victoria har tvingats fatta många svåra beslut sedan coronaviruset fick spridning i Sverige. Ett av dem handlar om sonen, prins Oscar.

När coronaviruset fick spridning i Stockholm, för ett antal veckor sedan, valde kungaparet att lämna huvudstaden för en mer isolerad tillvaro på Stenhammar slott, utanför slott.

Victorias beslut för barnen

Sedan några veckor tillbaka är det därför kronprinsessan Victoria som ansvarar för det kungliga arbetet i Stockholm. Hennes kalendern är fullspäckat, men de flesta möten sker förstås hemma på Haga. Och det är inte bara i sin kungliga roll som Victoria tvingas fatta stora beslut.

Kronprinsessan Victoria fick mycket att tänka över när coronakrisen var ett faktum i Sverige.

När samhället började stänga ner och många tog med sig arbetet hem, för att undvika smittan, var det även många småbarnsföräldrar som valde att hålla sina förskolebarn hemma.

Men Victoria var bestämd. Hon ville att Estelles och Oscars vardag skulle fortsätta, så oförändrad som möjligt. Prinsessan har ju dessutom skolplikt men någon sådan regel gäller inte för barn som går på förskola. Barnomsorgen där är helt frivillig.

estelle oscar

Ingen hemundervisning för Estelle och Oscar.

Prinsessan Madeleine behövde däremot inte ta det valet. I Florida har man infört betydligt hårdare restriktioner och både skolor och förskolor är stängda. Leonore, Nicolas och Adrienne är därför hemma om dagarna. Och det kommer förmodligen dröja innan vi får se prinsessfamiljen i Sverige.

Foto: TT