Victorias beteende ifrågasätts – pågått i flera år: ”Blottar strupen”

Victorias beteende ifrågasätts – pågått i flera år: ”Blottar strupen”

Kronprinsessan Victoria är omåttligt populär – och det finns en förklaring.

Kronprinsessan Victoria har tagit sin roll som Sveriges framtida drottning på stort allvar. Sedan barnsben har hon skolats in i rollen och stålsatt sig för att en dag ta över som Sveriges statschef.

5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!
1:32

Efter reklamen: 5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!

(1:32)

Slå på ljud

Hon är också omåttligt populär bland det svenska folket. Enligt en färsk Novus-undersökning toppar hon listan på den i kungafamiljen som man allra helt skulle vilja fika med, vilket inte är speciellt konstigt.

– Ända sedan låg ålder har hon förberetts för att en dag bli statschef och drottning av Sverige – ett jobb hon tagit på väldigt stort allvar, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

”Viktigt att komma ihåg”

Personligheten har hon fötts med, men det finns delar som under resans gång finslipats och förfinats. Ända sedan ung ålder har hon tränats av experter och hon har bland annat gått i skola hos skådespelaren Margaretha Krook.

Med tiden har kroppsspråket anpassats och blivit en viktig del i kronprinsessan kommunikationsstrategi, något som i kombination med ansiktsuttryck och attityd bidragit till hennes folkkärhet.

– Men det finns ingen som sprider sådan värme som kronprinsessan Victoria, med sitt varma, naturliga leende och nyfikna blick. Hon är också bra på att lyssna och visar upp ett äkta engagemang. Kronprinsessans fina lyssnande syns tydligt i hennes kroppsspråk. Hon lägger ofta huvudet lätt på sned, vilket är ett tecken på att hon är trygg i situationen. Hon "blottar strupen" utan att känna sig hotad eller utsatt, säger skådespelerskan Mi Ridell till Svensk Damtidning.

Dystra beskedet till Victoria – återföreningen stoppas: "Stor besvikelse"

Victorias beteende – kroppsspråket visar

Victoria har en vana att ha händerna bakom ryggen. För vissa kan det uppfattas som en maktpose och att man har något att dölja, men i Victorias fall verkar det fungera väldigt bra.

– Våra stenåldershjärnor har ett behov av att se händerna hos den vi pratar med, annars känner vi oss osäkra på personen. Men om man tittar på det sammantagna intrycket av Victoria – leendet, huvudet intresserat på sned – ser man att det är en lyssnarposition.

– Att även prins Daniel ibland har armarna bakom ryggen är inte förvånande. Man kopierar varandras kroppsspråk när man är i harmoni.

Kronprinsessan Victoria håller ofta händerna bakom ryggen, vilket många kan uppfatta som en tydlig maktpose

Kronprinsessan Victoria håller ofta händerna bakom ryggen, vilket många kan uppfatta som en tydlig maktpose.

Foto: TT